De patiënt in de gestrande ziekenwagen werd overgeladen in een tweede ambulance en op die manier naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht.
Volledig scherm
De patiënt in de gestrande ziekenwagen werd overgeladen in een tweede ambulance en op die manier naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht. © Hans Verbeke

Ongeval op E403 vlakbij wegenwerken blijkt eigenlijk gewoon ziekenwagen met pech te zijn

LichterveldeEen eerder banaal feit zorgde donderdagnamiddag voor wat commotie op de E403 in Lichtervelde. Een ziekenwagen kreeg er met pech af te rekenen. Maar omdat prompt een tweede ambulance en ook de brandweer ter plaatse kwamen, dachten veel passanten dat het om een ongeval ging.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Roeselaars Kersthuisje steekt tweeling met spierziekte muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekindjes SMA hebben, viel me heel zwaar”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaars Kersthuis­je steekt tweeling met spierziek­te muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekind­jes SMA hebben, viel me heel zwaar”

  Senne Debaene en Cindy Declercq openen op dinsdag 7 december om 16.30 uur stipt het kerstseizoen met het ontsteken van de lichtjes van het Roeselaarse Kersthuisje langs de Mandellaan. Door de coronaperikelen kan het koppel niet uitpakken met grootse nieuwigheden, maar via hun tijdelijke radiozender voor passerende automobilisten brengen ze wel een heel bijzondere boodschap. “Met één specifiek liedje willen we m’n petekindjes Sibren en Thorben (4) bij wie SMA, dezelfde ziekte als van baby Pia, werd vastgesteld, een hart onder de riem steken”, zegt Senne.
 1. The Bull & Myriam's Whiskyshop organiseren whiskyfestival
  Roeselare

  The Bull & Myriam's Whiskyshop organise­ren whiskyfes­ti­val

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 5 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Tussen 13 en 18 uur kun je er kennismaken met het beste wat de whiskymarkt te bieden heeft en misschien wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom aanschaffen. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht. Rondwandelen op de beurs gebeurt met een mondmasker, proeven doe je zittend.