Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Google Maps

Ongeval op de E403 richting Brugge ter hoogte van Lichtervelde: linkerrijstrook versperd

 1. Roeselare vangt ruim 200 Oekraïense vluchtelingen op
  Roeselare

  Roeselare vangt ruim 200 Oekraïense vluchtelin­gen op

  Stad Roeselare richtte eerder dit jaar de voormalige administratieve site van AZ Delta langs de Schierveldestraat in als collectieve opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Dat is dezer dagen goed bezet. Momenteel verblijven er 106 Oekraïners die het oorlogsgeweld in hun thuisland ontvluchtten. In totaal worden er op vandaag in Roeselare, door zowel door de stad als in gastgezinnen, 208 Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
 2. Radio Bingo rolt mee tijdens Rollerbikeparade RSL
  Roeselare

  Radio Bingo rolt mee tijdens Rollerbike­pa­ra­de RSL

  Op zondag 25 september is er opnieuw een Rollerbikeparade RSL. Dit is een tocht van ongeveer 10 kilometer door het centrum van Roeselare, speciaal voor iedereen met rolschaatsen, inline skates, een skateboard, fiets, step, eenwieler, … De editie van komende zondag wordt muzikaal ondersteund door Radio Bingo. De promowagen van Radio Bingo zal aan de kop van de parade rijden en zorgen voor de muziek. Deelnemen aan de Rollerparade RSL is gratis en er wordt gestart om 19 uur aan Trax in de Traxweg 1. Ook het einde is daar voorzien. Wil je deelnemen maar heb je geen skates? Deze kan je gratis skates mits identiteitskaart als waarborg.
 3. Al liefst zeventien aangiften van exhibitionisme op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlichte dag
  MOORSLEDE/ROESELARE/ZONNEBEKE

  Al liefst zeventien aangiften van exhibitio­nis­me op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlich­te dag

  Op de provinciale Stroroute zijn er de afgelopen drie jaar maar liefst zeventien aangiften van exhibitionisme geweest. Daders sloegen toe in Moorslede, Zonnebeke en Roeselare. De feiten vonden telkens plaats op klaarlichte dag en meestal op dinsdag, donderdag of vrijdag. Burgemeester Ward Vergote (Visie) maakte dat donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad in Moorslede.