Michiel De Backer bij zijn nieuwe woonst in Lichtervelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel De Backer bij zijn nieuwe woonst in Lichtervelde. © Sam Vanacker

Ondernemer Michiel De Backer (28) bouwt volledig huis in amper drie uur: “Dé troef? Deze woning groeit en krimpt mee met gezin”

Een huis bouwen in amper drie uur tijd, inclusief verlichting, sanitair en keuken. Het klinkt onmogelijk, maar het gebeurde donderdagvoormiddag in de Groendalekapelleweg in Lichtervelde. Michiel De Backer (28), de man achter het modulaire bouwbedrijf Ark Shelter, neemt er vrijdag zijn intrek.

 1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. De coronacijfers in Lichtervelde van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Lichtervel­de van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lichtervelde, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 27. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lichtervelde komt dat getal nu op 302 te liggen. Lichtervelde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.