De nieuwe supermarkt zou in dit bedrijfsgebouw komen, pal tegenover de parking aan het station van Lichtervelde
Volledig scherm
De nieuwe supermarkt zou in dit bedrijfsgebouw komen, pal tegenover de parking aan het station van Lichtervelde © Google Maps

Nieuwe Proxy Delhaize op komst in Weststraat

LichterveldeDelhaize wil een nieuwe supermarkt openen in de Weststraat, tegenover de parking aan het station van Lichtervelde.

 1. Verkeershinder aan Kop van de Vaart door vernieuwing waterleidingen
  Roeselare

  Verkeers­hin­der aan Kop van de Vaart door vernieu­wing waterlei­din­gen

  De Watergroep start deze week met het vernieuwen van waterleidingen in de omgeving van de Kop van de Vaart. Deze werken zullen wellicht tot 23 december duren. Er wordt gewerkt aan het voetpad, de berm en de parkeerstrook maar toch is er sprake van verkeershinder. Om die te beperken wordt er in fases gewerkt. In eerste instantie wordt er gewerkt in de Kaaistraat waar er een nieuwe doorsteek gemaakt moet worden. Hierdoor geldt er in de Kaaistraat eenrichtingsverkeer richting de rotonde. Moet je richting Mandellaan? Dan dien je om te rijden via de Koning Albert I-Laan, de Veldstraat en de Trakelweg. Aansluitend concentreren de werken zich in de zone tussen de Vaartstraat en de Jules Lagaelaan. Tijdens deze fase is er enkel sprake van een beperkt parkeerverbod. Als laatste wordt de zone vanaf de Kaaistraat tot in de Trakelweg onder handen genomen. Ook hier is enkel sprake van een parkeerverbod in de werkzone. Tijdens de werken blijft de ondergrondse parking Ooststraat-Station altijd vlot bereikbaar.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 3. Melanie bouwt haar cateringzaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrunches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Melanie bouwt haar catering­zaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrun­ches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”

  Melanie Vanstaen (40) vormt in het voorjaar van 2023 haar cateringbedrijf om tot Eethuis Camillus. Dat zal onderdak vinden langs de Poststraat, in een huis dat dateert uit 1900. De verbouwingswerken zijn er volop aan de gang. Met Eethuis Camillus wil Melanie straks focussen op lunches, desserts en koffie of thee en taart. “Huisbereid, lokaal, veel groenten en kleurrijk worden de codewoorden van wat hier straks op tafel komt”, aldus Melanie.