De nieuwe bibliotheekraad van Lichtervelde
Volledig scherm
De nieuwe bibliotheekraad van Lichtervelde © RV

Nieuwe bibliotheekraad geïnstalleerd

De bibliotheekraad in Lichtervelde werd onlangs vernieuwd. Die raad is de beheerder van de bibliotheek en geeft adviezen inzake het algemene beleid van de bibliotheek. Af en toe wordt ook een activiteit georganiseerd, zoals de jaarlijkse filmvertoning in cinema De Keizer. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Ter Linde wil zo snel mogelijk corona-sneltesten invoeren: “Anderhalve week na de afname hebben we nog steeds twee testresultaten te kort”
  Hooglede/Gits

  Ter Linde wil zo snel mogelijk corona-sneltesten invoeren: “Anderhalve week na de afname hebben we nog steeds twee testresul­ta­ten te kort”

  Woon -en zorgcentrum Ter Linde in Gits gaat corona-sneltesten invoeren, die naast de gewone coronatesten gebruikt zullen worden. Aanleiding is het feit dat de resultaten van de jongste coronatesten erg lang op zich lieten wachten. “Sneltesten zijn minder betrouwbaar dan de klassieke testen, maar bij een positief geval heb je binnen het half uur zekerheid”, aldus schepen Carpentier.
 3. Oppositie neemt masterplan kloostersite op de korrel: “De gemeente heeft een goudklompje van twee hectare in handen, maar neemt valse start”

  Oppositie neemt masterplan kloostersi­te op de korrel: “De gemeente heeft een goudklomp­je van twee hectare in handen, maar neemt valse start”

  De gemeenteraad boog zich maandagavond over de herbestemming van de kloostersite in Gits. Er ligt een masterplan op tafel dat voorziet in een nieuwe school, een nieuwbouw voor de zusters, een nieuw dienstencentrum, eventueel een kinderopvang, een openbaar park en de afbraak van het klooster. Oppositiepartij Groep21 erkent dat de site een unieke kans is voor de ontwikkeling van Gits, maar vindt dat het hele project een valse start nam.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'