ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

Nieuwe Belgische studie rond gezondheidseffecten van hoogspanning: Straling levert geen celschade op, maar grenswaarde van 0,4 microtesla blijft belangrijk

West-VlaanderenToeval of niet, net nu de beslissing rond het al dan niet bovengronds realiseren van de Ventilus-hoogspanningslijn er aan komt, zijn er resultaten beschikbaar van een nieuwe Belgische studie van de universiteiten van Luik, Gent en Brussel over de effecten van elektromagnetische straling op het menselijk lichaam. Onder meer de cellen van het personeel van een elektriciteitsbedrijf werden onderzocht.

 1. Van Gent-Wevelgem over een gebouwenloop en… bitterballen eten: onze weekendtips voor het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Gent-Wevelgem over een gebouwen­loop en… bitterbal­len eten: onze weekend­tips voor het zuiden van West-Vlaanderen

  Op zoek naar een interessant uitje voor het weekend van 25 en 26 maart? Dan kom je hier beslist aan je trekken. Links en rechts vallen beslist heel wat leuke dingen te beleven. We lijsten graag vijf toppers even voor je op. Check wel altijd even de websites van de activiteiten, voor nog meer informatie. Dan kan je goed voorbereid op stap. Veel plezier!
  Wervik, Menen, Kortrijk, Wevelgem, Ledegem
 2. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtof­fer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  Roeselare
 1. “Na 300.000 kilo vlees (en een wereldrecord) is het welletjes geweest”: Antoon (65) verkoopt ribbetjesrestaurant De Zilveren Lepel
  PREMIUM

  “Na 300.000 kilo vlees (en een wereldre­cord) is het welletjes geweest”: Antoon (65) verkoopt ribbetjes­res­tau­rant De Zilveren Lepel

  Er zijn families uit Australië, Canada, Italië en zelfs Iran die er elk jaar komen eten. De 155 plaatsen zitten haast elke zaterdag vol, en ook in het Guinness Book of Records vind je het terug. Maar vandaag staat het iconische ribbetjesrestaurant De Zilveren Lepel in Hooglede van Antoon Desmet (65) te koop. “Ik trek met mijn gezin naar Canada, dat wil ik eigenlijk al vijf jaar”, zegt hij. Hij blikt met ons terug op ruim drie decennia in een zaak die hij eigenhandig bouwde, waarom hij al een tijdje wil stoppen én op zijn ribbetjes, die ze - als de wind goedzit - zelfs in Gits doen watertanden.
  Hooglede