Schepen Jos Goethals maakt de balans op na de instorting van het plafond van de gemeenteraadszaal
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Jos Goethals maakt de balans op na de instorting van het plafond van de gemeenteraadszaal © Sam Vanacker

Nieuw concept in de maak voor gemeenteraadszaal na instorting plafond? “We zouden ook zonder vals plafond kunnen werken, zodat je het dakgebinte ziet”

LichterveldeNadat een maand geleden het plafond van de gemeenteraadszaal plots naar beneden denderde is het puin opgeruimd, maar vergaderen in de zaal zal niet meer voor dit jaar zijn. Niet alleen verpletterde het plafond de microfoons van de raadsleden, ook de meubels raakten zwaar beschadigd. Het gemeentebestuur denkt nu na over hoe het verder moet. “Ofwel gaan we eenvoudig voor een vervangingsplafond, ofwel kiezen we voor een ander concept.”

 1. Al liefst zeventien aangiften van exhibitionisme op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlichte dag
  MOORSLEDE/ROESELARE/ZONNEBEKE

  Al liefst zeventien aangiften van exhibitio­nis­me op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlich­te dag

  Op de provinciale Stroroute zijn er de afgelopen drie jaar maar liefst zeventien aangiften van exhibitionisme geweest. Daders sloegen toe in Moorslede, Zonnebeke en Roeselare. De feiten vonden telkens plaats op klaarlichte dag en meestal op dinsdag, donderdag of vrijdag. Burgemeester Ward Vergote (Visie) maakte dat donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad in Moorslede.
 2. Vinkenmaatschappij KM Vlug en Vrij Oekene viert zijn kampioenen
  Oekene

  Vinkenmaat­schap­pij KM Vlug en Vrij Oekene viert zijn kampioenen

  Vinkenmaatschappij KM Vlug en Vrij Oekene kwam afgelopen weekend bijeen voor hun kampioenenfeest. Herman Yves werd er gevierd als koning samen met vogel Celeste die in vier zettingen niet minder dan 3.392 liedjes zong. Het duro kroonde zich bovendien ook kampioen van Izegem. Laurenzo Tanghe en vogel Mathis werden in de bloemen gezet als eerste kampioen met 2.486 liedjes en mochten eerder dit jaar al pronken met de titel van kampioen van Roeselare. Franky Decadt werd op zijn beurt tweede kampioen met vogel Romulus die goed was voor 2.371 liedjes. Bij de dames ging Monique Vanhuyse met de titel aan de haal. Dit dankzij vogel Lisa die 2.311 liedjes zong. Axana Decadt werd op haar beurt gevierd als jeugdkampioen. Haar vogel Tommeke zong 1.322 liedjes. Jacques Debruyne kreeg met vogel Gilles en zijn 1.322 liedjes tot slot de titel van procentkampioen.
 3. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.