Ann Gunst, Ria Beeusaert-Pattyn, Ivan Vandenbussche, Koen Vanhoutte en Els Kindt bij de opening van het nieuwe sportcentrum in juni 2019. Ondanks een oproep naar voorstellen bleef het sportcentrum toen naamloos. Daar komt nu verandering in
Volledig scherm
Ann Gunst, Ria Beeusaert-Pattyn, Ivan Vandenbussche, Koen Vanhoutte en Els Kindt bij de opening van het nieuwe sportcentrum in juni 2019. Ondanks een oproep naar voorstellen bleef het sportcentrum toen naamloos. Daar komt nu verandering in © Joke Couvreur

Naamloos sportcentrum in Lichtervelde wordt genoemd naar Gilbert Desmet

lichterveldeDe toekenning van het ereburgerschap aan Gilbert Desmet werd maandagavond niet alleen officieel bekrachtigd door de gemeenteraad, het wielericoon krijgt ook een nieuw eerbetoon. Het sportcentrum van Lichtervelde, dat sinds de opening in juni 2019 naamloos bleef, zal vernoemd worden naar Gilbert De Smet.

 1. Oudste geletruierdrager Gilbert Desmet wordt ereburger op negentigste verjaardag: “Ik hou van Lichtervelde. Hier zitten mijn fans en voel ik me thuis”
  PREMIUM

  Oudste geletruier­dra­ger Gilbert Desmet wordt ereburger op negentig­ste verjaardag: “Ik hou van Lichtervel­de. Hier zitten mijn fans en voel ik me thuis”

  Er ligt een voorstel van de cultuurraad en de sportraad op tafel om oud-wielrenner Gilbert Desmet ereburger te maken. Dat zal deze maand wellicht groen licht krijgen op de gemeenteraad. Een verjaardagscadeau van formaat, want ‘Smetje’ wordt op 3 februari 90 jaar. “Een enorme eer. Heel mooi dat ze dat willen doen”, vindt Gilbert zelf.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Het West-Vlaanderen van Michael Vanthourenhout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”
  PREMIUM
  Wingene

  Het West-Vlaanderen van Michael Vanthouren­hout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”

  Hij pakte in november de Europese titel, werd vorige maand ook nog eens Belgisch kampioen en staat dit weekend op wat wel eens het spannendste WK in jaren zou kunnen worden. Michael Vanthourenhout (29) volgde vijf jaar geleden de liefde naar het Oost-Vlaanderen, al keert de veldrijder nog regelmatig terug naar zijn West-Vlaamse roots in Wildenburg. We vroegen hem naar zijn favoriete plekjes in de provincie.