Ann Gunst, Ria Beeusaert-Pattyn, Ivan Vandenbussche, Koen Vanhoutte en Els Kindt bij de opening van het nieuwe sportcentrum in juni 2019. Ondanks een oproep naar voorstellen bleef het sportcentrum toen naamloos. Daar komt nu verandering in
Volledig scherm
Ann Gunst, Ria Beeusaert-Pattyn, Ivan Vandenbussche, Koen Vanhoutte en Els Kindt bij de opening van het nieuwe sportcentrum in juni 2019. Ondanks een oproep naar voorstellen bleef het sportcentrum toen naamloos. Daar komt nu verandering in © Joke Couvreur

Naamloos sportcentrum in Lichtervelde wordt genoemd naar Gilbert Desmet

lichterveldeDe toekenning van het ereburgerschap aan Gilbert Desmet werd maandagavond niet alleen officieel bekrachtigd door de gemeenteraad, het wielericoon krijgt ook een nieuw eerbetoon. Het sportcentrum van Lichtervelde, dat sinds de opening in juni 2019 naamloos bleef, zal vernoemd worden naar Gilbert De Smet.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Oudste geletruierdrager Gilbert Desmet wordt ereburger op negentigste verjaardag: “Ik hou van Lichtervelde. Hier zitten mijn fans en voel ik me thuis”
  PREMIUM

  Oudste geletruier­dra­ger Gilbert Desmet wordt ereburger op negentig­ste verjaardag: “Ik hou van Lichtervel­de. Hier zitten mijn fans en voel ik me thuis”

  Er ligt een voorstel van de cultuurraad en de sportraad op tafel om oud-wielrenner Gilbert Desmet ereburger te maken. Dat zal deze maand wellicht groen licht krijgen op de gemeenteraad. Een verjaardagscadeau van formaat, want ‘Smetje’ wordt op 3 februari 90 jaar. “Een enorme eer. Heel mooi dat ze dat willen doen”, vindt Gilbert zelf.
 3. Roeselare zoekt wildste wijk
  Roeselare

  Roeselare zoekt wildste wijk

  Onder de noemer Wild #VANRSL trekt Roeselare dit jaar voluit de kaart van meer biodiversiteit. Dit via de wijkchallenge Wildste wijk #VANRSL. Stel een team samen van minstens drie gezinnen in je buurt, zoek een pleintje in je omgeving dat je wil omtoveren tot het wildste pleintje van de stad en ga in competitie met andere buurten. Jullie plein krijgt een naam en wordt het uithangbord voor andere uitdagingen die volgen, gaande van het organiseren van een workshop bijenhotel knutselen tot het planten van bloembollen op jullie pleintje. Inschrijven kan tot uiterlijk 28 februari op www.buurten.roeselare.be. Alle kosten verbonden aan de uitdagingen worden door de Stad vergoed.
 1. Start Dwars door Vlaanderen verschuift naar Stationsplein: “We gaan voor maximale koersbeleving in het centrum van de stad”
  Roeselare

  Start Dwars door Vlaanderen verschuift naar Stations­plein: “We gaan voor maximale koersbele­ving in het centrum van de stad”

  De start van de 76ste editie van Dwars door Vlaanderen, die sinds 2007 op gang gevlagd wordt in Roeselare, krijgt een nieuw startconcept en wedstrijdparcours. Door de werken aan het nieuwe stadhuis en wegenwerken in de buurt kan de wedstrijd op woensdag 30 maart 2022 niet op gang geschoten worden op de Grote Markt. Er wordt uitgeweken naar het Stationsplein.