De Citroën Berlingo met Regina, André en Maria werd hard geraakt door de vrachtwagen.
Volledig scherm
De Citroën Berlingo met Regina, André en Maria werd hard geraakt door de vrachtwagen. © JVK

Na vader, nu ook moeder verongelukt

LICHTERVELDEEen zware botsing met een vrachtwagen langs de Ringlaan kostte gisterenmiddag het leven aan Regina Sinnaeve (81) uit Lichtervelde. Dertien jaar geleden verloor Regina haar man Robert ook al bij een ongeval met een truck. "Dezelfde slechte film speelt zich opnieuw af", zegt zoon Rudy aangedaan.

 1. Nu horeca dicht is: app en infokaartjes wijzen weg naar openbare toiletten

  Nu horeca dicht is: app en infokaart­jes wijzen weg naar openbare toiletten

  Door de verplichte sluiting van de horeca komt een ander nijpend probleem weer aan de oppervlakte: waar kan ik nog terecht als de nood hoog is? Roeselare speelt hier op in door de HogeNood app, die ze in februari al lanceerde, opnieuw in de kijker te zetten. Die app toont je niet alleen het dichtstbijzijnde toilet, maar ook de route erheen, de voorzieningen en openingsuren. Geen smartphone? Je vindt hier een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Daarnaast worden in de winkels, aan het onthaal in het stadhuis, in ARhus en door shoppinggidsen en gemeenschapswachten kaartjes met vermelding van de openbare toiletten bedeeld.
 1. Vaderlanders schrappen plechtigheden ter herdenking van Wapenstilstand

  Vaderlan­ders schrappen plechtighe­den ter herdenking van Wapenstil­stand

  De nieuwste coronamaatregelen hebben de Vereniging van Vaderlandslievende Verenigingen van Roeselare (VVVR) doen besluiten om alle plechtigheden en bloemenneerleggingen naar aanleiding van 11 november af te gelasten. Dit zowel in Roeselare, Oekene, Beveren als Rumbeke. Ook de eucharistie in Rumbeke en de avondwake op de oude stedelijke begraafplaats gaan niet door. De Boodschap van de Vredesduif vindt wel plaats maar in een coronaveilige formule. Met een beperkte delegatie zal de VVVR de winnende klas bezoeken om de eerste prijs te overhandigen. De overige winnaars krijgen hun prijzenpakket toegestuurd. De Verbroedering laat tot slot ook weten dat ook de optocht en de hulde aan het hoofdmonument op het oud kerkhof die normaal op 1 november wordt georganiseerd ook geschrapt is.
 2. Foorreizigers verkopen kermislekkernijen bij zich thuis

  Foorreizi­gers verkopen kermislek­ker­nij­en bij zich thuis

  Foorreizigster Caroline Delforge en haar familie openen hun gebakkraam ‘Gebak Rosa’ vanaf vrijdag 30 oktober op haar thuisbasis langs de Zwaaikomstraat 44. Eerder zocht Caroline naar een locatie ergens in het Roeselaarse straatbeeld. Oliebollen, appelbeignets, churros, wafels, pomme d’amour,… Je kan het allemaal ter plaatse krijgen of op voorhand online bestellen via www.gebakrosa.shop en dan afhalen. Betalen kan met bankcontact of cash, er is ruime parking en alles wordt coronaveilig georganiseerd.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'