Sandrina Dos Santos Gomez van Maison Coton in Lichtervelde in ‘Café Coton’.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandrina Dos Santos Gomez van Maison Coton in Lichtervelde in ‘Café Coton’. © Sam Vanacker

Maison Coton neemt nieuwe start als concept store: “Zes keer groter en met een eigen bar”

LichterveldeSandrina Dos Santos Gomes begint vrijdag een nieuw hoofdstuk met Maison Coton. De interieur- en decoratiezaak in de Koolskampstraat bevindt zich voortaan niet meer aan de straatkant, maar in de achterliggende loods. De winkel is zes keer groter dan vroeger en is een concept store geworden, inclusief eigen bar. “We speelden al langer met het idee, maar corona gaf de doorslag”, zegt Sandrina (48).

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Bewoners WZC Sint-Henricus herontdekken Rumbeke en Roeselare via treintje
  Rumbeke

  Bewoners WZC Sint-Henricus herontdek­ken Rumbeke en Roeselare via treintje

  De bewoners van WZC Sint-Henricus trokken er dinsdag op uit met wel een heel apart vervoermiddel. Kort na de middag reed er een zogenaamd Tuk Tuk Treintje voor aan het rusthuis langs de Sint-Rochusstraat. Bewoners konden instappen en deelnemen aan een zogenaamde reminiscentierit. “Het treintje maakt een rondrit van zo’n 22 kilometer door Rumbeke en Roeselare”, weet Judith Deryckere, communicatieverantwoordelijke van zorgbedrijf Motena. “Onderweg vertelt een vrijwilligster iets meer over de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg.” Perfect dus om herinneringen op te halen aan de tijd van toen. Dat konden de ouderen trouwens doen met een Rodenbach in de hand want het treintje maakte een tussenstop in de brouwerij langs de Spanjestraat.