Lichtervelde hoopt voor de vijfde keer de winst binnen te halen bij de stappenclash
Volledig scherm
Lichtervelde hoopt voor de vijfde keer de winst binnen te halen bij de stappenclash © RV

Lichtervelde mikt op vijfde overwinning in regionale stappenclash

LichterveldeOp 1 mei is het weer zover. Zeventien gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen gaan dan opnieuw een maand lang de strijd aan met elkaar in de regionale stappenclash van Logo. Vorig jaar mocht Lichtervelde al voor de vierde keer de wisselbeker in de lucht steken en de gemeente hoopt dat uiteraard ook een vijfde keer te kunnen doen. 

 1. Midwest zoekt taalhulpen
  Roeselare

  Midwest zoekt taalhulpen

  Midwest, de intergemeentelijke samenwerking tussen Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene, is op zoek naar taalhulpen. Dit zijn vrijwilligers die nieuwkomers helpen communiceren met sociaal assistenten, leerkrachten en andere dienstverleners. Hiervoor moet je dus vlot zijn in het Nederlands en een andere taal. Geïnteresseerd? Op donderdag 2 juni is er van 18.30 tot 21.30 uur is er een online infosessie over taalhulpen. Je komt meer te weten over wat een taalhulp is, hoe je een taalhulp wordt, voor welke gesprekken je kan worden ingezet, … Inschrijven en meer info via https://www.midwest.be/.
 1. 41-jarige vrouw kritiek na frontale botsing met autotransport op drukke Koolskampstraat
  Play
  Lichtervelde/Pittem

  41-jarige vrouw kritiek na frontale botsing met autotrans­port op drukke Koolskamp­straat

  In Lichtervelde is dinsdagavond een automobiliste levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval. Volgens getuigen week de vrouw (41) van haar rijvak af. De bestuurder van een grote bestelwagen met daarachter een trailer waarop een BMW stond, kon een botsing niet vermijden. De klap was enorm. Het kostte de brandweer ruim een half uur voor de vrouw bevrijd was uit het wrak.