Peuters en kleuters kunnen voortaan ook deelnemen aan Lichtervelde Loopt met hun loopfiets
Volledig scherm
Peuters en kleuters kunnen voortaan ook deelnemen aan Lichtervelde Loopt met hun loopfiets © Geert Mertens

Lichtervelde Loopt introduceert kampioenschap met loopfietsjes

LichterveldeLichtervelde Loopt is op zondag 18 september aan de derde editie toe. Het loop- en wandelevenement lanceert twee nieuwigheden. Niet alleen kunnen deelnemers voor het eerst het traject van 5 kilometer al wandelend afleggen, er komt voor de kleintjes ook een loopfietskampioenschap.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. De weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: crossen, snuisteren, feesten, lopen, wandelen of terug naar de tijd van de Romeinen
  PREMIUM
  Meulebeke/Kuurne/Roeselare/Ieper/Wervik

  De weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: crossen, snuisteren, feesten, lopen, wandelen of terug naar de tijd van de Romeinen

  Nog geen weekendplannen? Dan vind je hier ongetwijfeld wat inspiratie. We selecteerden enkele tips voor zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Een feestweekend in Kuurne of 2.000 jaar terug gekatapulteerd worden naar de tijd van Kelten en Romeinen in Wervik. Of toch liever de sportieve toer op met de A-veldrit in Meulebeke? In Roeselare kunnen liefhebbers van brocante en tweedehandsspullen voor de laatste keer dit seizoen nog eens flink hun hart ophalen.
 3. 105 nieuwe personeelsleden voor scholengroep Sint-Michiel
  Roeselare

  105 nieuwe personeels­le­den voor scholen­groep Sint-Mi­chiel

  Het schooljaar draait al op volle toeren. Toch maakte de Roeselaarse scholengroep Sint-Michiel woensdag van het Feest van Sint-Michiel gebruik om hun nieuwe personeelsleden te verwelkomen. Het gaat om niet minder dan 105 personen. Vorig jaar mocht de scholengroep nog 90 nieuwe personeelsleden verwelkomen. De nieuwelingen kregen in het auditorium van VTI Roeselare een uiteenzetting over de scholengroep en werden daarna vriendelijk onthaald op een receptie door bestuurders, directies en de mentoren van de scholen.