Een deel van het team achter Radio Lichtervelde: Rita Lombaert, Steve Van de Capelle, Cynthia Lattré, Heidi Meerschaert, Jarno Pollet, Lennert Dehullu en Rudi Quatacker.
Volledig scherm
Een deel van het team achter Radio Lichtervelde: Rita Lombaert, Steve Van de Capelle, Cynthia Lattré, Heidi Meerschaert, Jarno Pollet, Lennert Dehullu en Rudi Quatacker. © Sam Vanacker

Lichtervelde krijgt eventjes een eigen radiozender: “Met menselijke en warme verhalen voor en door Lichterveldenaars”

Lichtervelde krijgt even een eigen radiozender. In het pand van De Beelderij van Tordale strijkt op zaterdag 12 en zondag 13 september een mobiele studio neer en twee dagen lang wordt er voor en door Lichterveldenaars radio gemaakt. “We willen mensen verbinden”, zeggen trekkers Annelies Demyttenaere en Rudi Quatacker. 

 1. Originele switch in coronatijd: cafébaas St. Georges opent online speelgoedwinkel en gebruikt café als etalage
  Roeselare

  Originele switch in coronatijd: cafébaas St. Georges opent online speelgoed­win­kel en gebruikt café als etalage

  Jens Brysse (31) van het Roeselaarse café St. Georges verruilt het tappen van pintjes in huidige coronatijden even voor het verkopen van duurzaam en verantwoord speelgoed. Samen met z’n vriendin Bieke Vancoillie (27) zette hij de webshop Little Lama op. Eén van de ramen van Jens z’n café aan het Stationsplein richtte het koppel, nu de zaak toch verplicht op slot is, tijdelijk in als speelgoed-etalage. Maar ook straks, als we opnieuw op café mogen, blijft Little Lama want Bieke hoopt er ooit voltijds de kost mee te verdienen.
 2. Ardooie annuleert nieuwjaarsreceptie
  Ardooie

  Ardooie annuleert nieuwjaars­re­cep­tie

  Ardooie zal niet gezamenlijk toasten op 2021. Het gemeentebestuur besliste om in tijden van corona de traditionele nieuwjaarsreceptie te annuleren. Die zou normaal plaatsvinden op zondag 10 januari op de parking van ’t Hofland. Tijdens die receptie worden jaar na jaar de persprijs, de cultuurprijs en de sportprijs uitgereikt. Dit jaar zou er bovendien ook voor het eerst een middenstander beloond worden met de middenstandsprijs. Maar ten gevolge van de wereldwijde pandemie blijven al die prijzen een jaartje in de kast.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den