Enkele werken van kunstenaar David Maertens zijn te zien in Huis Avalanche, de bakkerij van Peter Bossier.
Volledig scherm
Enkele werken van kunstenaar David Maertens zijn te zien in Huis Avalanche, de bakkerij van Peter Bossier. © Benny Proot

Kunstenaar en chocolatier laten je proeven van kunst

WENDUINE/LICHTERVELDEBeaufort loopt nog tot eind september en tot dan kan je ook nog bij bakkerij Avalanche terecht in Wenduine voor enkele kunstwerken met als thema 'de zee'.

 1. Tegen 2023 nieuw archiefdepot op site stedelijke ateliers: “Voor het eerst in 500 jaar zal het integrale geheugen van onze stad op één plek bewaard worden”
  Roeselare

  Tegen 2023 nieuw archiefde­pot op site stedelijke ateliers: “Voor het eerst in 500 jaar zal het integrale geheugen van onze stad op één plek bewaard worden”

  Stad Roeselare bouwt van een nagelnieuw archiefdepot in een hal van de stedelijke ateliers langs de Diksmuidsesteenweg. Het gaat om een investering van dik twee miljoen euro die de stad in staat moet stellen om haar volledige archief, dat vandaag tot in het buitenland toe wordt bewaard, opnieuw in eigen stad onder te brengen.
 2. Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft 17de jaarboek klaar
  Ardooie/Koolskamp

  Heemkundi­ge Kring Ar­dooie-Kools­kamp heeft 17de jaarboek klaar

  De Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft haar zeventiende jaarboek klaar. Naar traditie geeft het jaarboek duiding bij interessante onderwerpen uit het verre of minder verre verleden van de gemeente. Het is een leuk hebbeding of geschenkidee. Dit jaar belicht het jaarboek onder andere oude straat- en plaatsnamen van Ardooie, een soldatenbrief uit Spanje, de Gilde der Ambachten en Neringen in Ardooie, de militaire raid Bruxelles – Oostende in 1902, het altaar van Onze-Lieve-Vrouw in de kerk van Ardooie en 75 jaar Sint-Cecilia Ardooie-Koolskamp.