Negen zeemeerminnen en een zeemeerjongen in het zwembad van Lichtervelde
Volledig scherm
Negen zeemeerminnen en een zeemeerjongen in het zwembad van Lichtervelde © Sam Vanacker

Kinderen in het spoor van Ariël op zeemeerminkamp: “De eerste keer is best moeilijk”

Lichtervelde/RoeselareZwemmen zoals een échte zeemeermin? Tien kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen zich straks volleerde zeemeerminnen (of -mannen) noemen dankzij een zomers zeemeerminkamp in het zwembad van Lichtervelde.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Speuren naar paddenstoelen in ’t Veld
  Ardooie

  Speuren naar paddenstoe­len in ’t Veld

  Mycologia en Stadlandschap West-Vlaamse hart speuren op zondag 9 oktober naar paddenstoelen in provincieel domein ’t Veld in Ardooie. En jij kan mee om de enorme schat aan zwammen te ontdekken die groeien in één van de oudste bossen van de provincie. De paddenstoelen die je onderweg tegenkomt worden besproken en heel misschien zit er zelfs wel iets eetbaars bij. Wil je graag mee op pad met gidsen Marc Rouzeré en Joseph Iserbyt? De wandeling start om 13.30 op de parking van ’t Veld langs de Kasteelstraat 2 en duurt zo’n drie uur. Inschrijven doe je op westvlaamsehart@west-vlaanderen.be of via 051/27.55.50.