De Jeugddienst van Lichtervelde opent OC De Schouw voor de Lichterveldse studenten
Volledig scherm
De Jeugddienst van Lichtervelde opent OC De Schouw voor de Lichterveldse studenten © Jeugddienst Lichtervelde

Jeugddienst opent OC De Schouw voor blokkende studenten

lichterveldeLichterveldse studenten kunnen tussen maandag 27 december en zondag 9 januari terecht in OC De Schouw om er in groep te blokken.

 1. Parkeerwachters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijdende scanner
  Roeselare

  Parkeer­wach­ters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijden­de scanner

  Middelkerke zet vanaf volgende maand een scanvoertuig in voor parkeercontroles in plaats van parkeerwachters. Die wagen scant de nummerplaten van de geparkeerde auto’s. Middelkerke werkt voor haar parkeerbeleid samen met OPC, hetzelfde bedrijf waar Roeselare jaren geleden mee in zee ging. Tijdens de commissie ruimte wou gemeenteraadslid Cyriel Ameye (Vlaams Belang) dan ook graag weten of er ook plannen zijn om in Roeselare zo te gaan werken. “Dat is niet de bedoeling”, verzekert commercieel directeur bij OPC Philippe Maquestiaux. “In Roeselare hebben we met het stadsbestuur een quotum afgesproken, een maximum uit te schrijven parkeerboetes. Door een scanwagen in te zetten, zouden er meer bonnen uitgeschreven worden, dus hebben we besloten die scantechnologie niet te gebruiken.”
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.