De Renault Clio kwam na de botsing op een grasperkje tot stilstand. Links de aangereden Peugeot.
Volledig scherm
De Renault Clio kwam na de botsing op een grasperkje tot stilstand. Links de aangereden Peugeot. © LSI

Inhaalmanoeuvre aan brug over E403 loopt fout af

Op de grens van Lichtervelde, Torhout en Ruddervoorde zijn vrijdag rond 16 uur twee wagens gebotst een inhaalmanoeuvre aan de onderkant van de brug over de E403.

 1. Werf Brugsesteenweg is eerste waar ethische code voor de bouw wordt toegepast: “We gaan voor een werkklimaat van respect en vertrouwen”
  Roeselare

  Werf Brug­sesteen­weg is eerste waar ethische code voor de bouw wordt toegepast: “We gaan voor een werkkli­maat van respect en vertrouwen”

  De bouw-infrastructuursector zegt via een gloednieuwe ethische code, de allereerste sector-overschrijvende in Vlaanderen, neen tegen ongepaste moppen, leidinggevenden die hun nieuwe medewerkers overrompelen met werk, … Daarentegen gaan ze resoluut voor respect, openheid en vertrouwen op de werf, van de ontwerp- tot de uitvoeringsfase. Roeselare mag uitpakken met de eerste werf waar de code wordt toegepast, zijnde de heraanleg van de Brugsesteenweg.
 2. De coronacijfers in Lichtervelde van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Lichtervel­de van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lichtervelde, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 27. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lichtervelde komt dat getal nu op 302 te liggen. Lichtervelde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.