De opbrengst van de jongste editie van d'Ieperstraatfeesten is voor vzw Kiekafobee
Volledig scherm
De opbrengst van de jongste editie van d'Ieperstraatfeesten is voor vzw Kiekafobee © Sam Vanacker

Ieperstraatfeestcomité schenkt 1.250 euro aan vzw Kiekafobee

De bewoners van de Ieperstraat in Hooglede organiseerden op zondag 8 september al voor de vijfde keer de jaarlijkse Ieperstraatfeesten op de parking van de Colruyt. Het organiserende comité heeft de opbrengst aan de Lichterveldse vzw Kiekafobee geschonken.

0 reacties

 1. Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro
  Roeselare

  Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro

  Burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare is erin geslaagd om een stokje te steken voor de plannen van Inagro, het onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw, om een nieuwe personeelsparking aan te leggen. De burgerbeweging, die zich inzet voor het behoud van de bestaande bomen in de stad, diende bezwaar in tijdens het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsvergunning die Inagro, gevestigd langs de Ieperseweg in Beitem, aanvroeg. Dit omdat Inagro voor de realisatie van de parking 18 bomen wou rooien, omdat ze vreesden voor de overlevingskansen van enkele van de bomen die behouden zouden worden, er geen boomdeskundige werd aangesteld om de waarde van de bomen voor de natuur en het klimaat te evalueren, er onvoldoende groenscherm voorzien werd tussen de parking en de straat en omdat ze oordelen dat de provincie een voorbeeldfunctie heeft op vlak van het behoud van bomen, groenaanleg en biodoversiteit. Het Roeselaarse college van burgemeester en schepenen volgde het bezwaar en beoordeelde de vergunningsaanvraag van Inagro ongunstig specifiek voor de plannen met de personeelsparking.
 2. ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuilder
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuil­der

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat dinsdag eerst de moeder en zus van Dean nog waren komen getuigen, werden ook al de eerste pleidooien gehouden. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 3. Quinten (7) zoekt al een week naar zijn 45 duiven: “Elke avond schudt hij met zijn potje, in de hoop dat ze terugkomen”
  Hooglede/Handzame

  Quinten (7) zoekt al een week naar zijn 45 duiven: “Elke avond schudt hij met zijn potje, in de hoop dat ze terugkomen”

  “Als we een duif zien, moeten we kijken of het één van de zijne is. Het is zo jammer voor onze Quinten.” Toen de 7-jarige knaap uit Hooglede, maar afkomstig uit Handzame, - vol verwachting en blijdschap - voor de allereerste keer zijn duivenkot mocht openen, vlogen zijn geliefde vogels weg met een andere groep. Wie weet kan u de jonge duivenvriend wel helpen in zijn zoektocht?
 1. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.