het gemeentehuis van Lichtervelde
Volledig scherm
het gemeentehuis van Lichtervelde © RV

Gemeentehuis zaterdag gesloten door panne

LichterveldeHet gemeentehuis van Lichtervelde zal op zaterdagvoormiddag 26 november uitzonderlijk gesloten blijven. Aanleiding is een beschadigde internetkabe.

 1. Kleuters De Verrekijker palmen CC De Spil in
  Rumbeke

  Kleuters De Verrekij­ker palmen CC De Spil in

  De kleuters van de Rumbeekse vrijebasisschool De Verrekijker staan op zaterdag 4 februari op de planken van CC De Spil. Ze brengen er het muzikale spektakel ‘Het grote straatfeest’. Op die manier zetten de kinderen verschillende straten van Rumbeke in de kijker en burgemeester Kris Declercq (CD&V) komt zelfs langs om het Verrekijkerplein te openen. Aan het spektakel werken niet enkel de kleuters en hun kleutersleidsters mee, ook de leerkrachten van het lager helpen mee achter de schermen en zorgen voor klank en belichting tijdens de voorstelling. Er zijn nog kaarten voor de voorstellingen op zaterdag 4 februari om 10 en 16 uur. Je betaalt hiervoor 7 euro. Info via 051/20.29.28.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school
  Roeselare

  Gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school

  Huis van het Kind Roeselare organiseert op dinsdag 7 februari een gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school. Tijdens die infosessie maak je kennis met de virtuele wereld van het gamen en de beleving van schermtijd. Er wordt stilgestaan bij het verslavende effect ervan en wanneer het te veel is. Er worden concrete handvatten, tools en tips aangereikt over hoe daarmee om te gaan en hoe daarover het best in gesprek te gaan. De sessie start om 19.30 uur en wordt georganiseerd in Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Je kan ook online deelnemen. Deelnemen is gratis, inschrijven doe je via www.arhus.be of 051/69.18.00.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.