Op Erfgoeddag werd de gedenkplaat voor uitvinder Karel Van de Poele opnieuw ingehuldigd in Lichtervelde.
Volledig scherm
Op Erfgoeddag werd de gedenkplaat voor uitvinder Karel Van de Poele opnieuw ingehuldigd in Lichtervelde. © Jean-Marie Delrue

Gedenkplaat uitvinder Karel van de Poele in ere hersteld

Op Erfgoeddag afgelopen zondag werd in de Statiestraat de gedenkplaat voor Karel van de Poele opnieuw ingehuldigd. De plaat hing vroeger aan het geboortehuis van de uitvinder, dat ondertussen gesloopt werd zodat warenhuis Lidl kon uitbreiden. 

0 reacties

 1. Burgemeesters bedanken medewerkers vaccinatiecentrum voor hun inzet met ijsjes
  Roeselare

  Burgemees­ters bedanken medewer­kers vaccinatie­cen­trum voor hun inzet met ijsjes

  De zes gemeenten van het vaccinatiecentrum Roeselare grepen woensdag de Dag van de Verpleegkunde aan om alle helpende handen van het vaccinatiecentrum te bedanken. Het medische en ondersteunende personeel, waaronder vele vrijwilligers, werden voor hun inzet bedankt door de burgemeesters van Ardooie, Staden, Hooglede, Moorslede, Roeselare en Lichtervelde die coronaproof ijsjes uitdeelden aan alle medewerkers. Meer dan 1000 vrijwilligers meldden zich de afgelopen maanden aan om bij te springen in het vaccinatiecentrum. Momenteel werken 140 (medische en niet-medische) daarvan in de Expo.
 1. REEKS. Ontdek met acht tips de mooiste terrasjes in het groen in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Roeselare/Poperinge/Heuvelland

  REEKS. Ontdek met acht tips de mooiste terrasjes in het groen in Zuid-West-Vlaanderen

  Als het zonnetje schijnt, dan doen we niets liever dan genieten op een gezellig terras. Zeker nadat we dit de voorbije maanden noodgedwongen moesten missen. Maar sinds de grote bevrijding van vorig weekend kunnen we ons weer massaal installeren met een hapje en een drankje. Bijpraten met vrienden, even verpozen na een deugddoende wandeling of fietstocht of gewoon zomaar, omdat het kan. Daarom geven wij de komende weken graag onze ultieme terrastips. Op zoek naar dat rustgevende plekje in het groen in Zuid-West-Vlaanderen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ga zeker ook een kijken in ons dossier.
 2. Staalbedrijf Sadef wil uitbreiden met nieuwe laad- en loszone: “We willen af van die rijen wachtende vrachtwagens in de Stationsstraat”
  PREMIUM
  gits

  Staalbe­drijf Sadef wil uitbreiden met nieuwe laad- en loszone: “We willen af van die rijen wachtende vrachtwa­gens in de Stations­straat”

  Voestalpine Sadef in Gits heeft uitbreidingsplannen. Het staalprofielbedrijf wil 15.000 vierkante meter extra oppervlakte in gebruik nemen, met een nieuwe laad-en loszone voor vrachtwagens in de Stationsstraat. De provincie is gestart met een openbaar onderzoek. Er is veel aandacht voor de mobiliteit in de Stationsstraat en de potentiële extra geluidshinder in de Gudrunstraat.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"