Frans Vanzieleghem met het dagboek van Médard.
Volledig scherm
Frans Vanzieleghem met het dagboek van Médard. © Sam Vanacker

Frans Vanzieleghem publiceert oorlogsdagboek van dwangarbeider uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”

Lichtervelde/AdegemHeemkundige Frans Vanzieleghem (82) zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hij verdiepte zich het voorbije anderhalf jaar in het leven van oud-strijder Médard Van Waeyenberghe, de man van een nicht van zijn echtgenote. De Adegemnaar werkte voor de nazi’s als dwangarbeider aan de Atlantikwall in Noorwegen en hield daarover een dagboek bij.

  1. Gratis toneel van eigen bodem in het stadspark
    Roeselare

    Gratis toneel van eigen bodem in het stadspark

    Negen toneelverenigingen brengen op zondag 21 augustus tussen 14 en 18 uur heerlijk theater in openlucht. Theater ’t Souffleurke, Spiegeltheater, Koninklijke Toneelgilde Volksveredeling, AMA-Producties, Toneelclub Ten Elsberge, Bruistheater, Kinky & Co en Rap van Tong brengen in het Roeselaarse stadspark namelijk toneel van eigen bodem. Allen nemen een eigen locatie in binnen het stadspark, van het Noordhof tot aan de Zwarte Leeuwstraat. Elke toneelgroep treedt zes keer op: om 14, 14.45, 15.30, 16.15, 17, 17.45 uur en elke voorstelling duurt ongeveer 15 minuten. Het volledige overzicht met alle voorstellingen is te vinden op https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/kunst-cultuur-en-muziek/theater-in-het-park-. Aan de hand daarvan kan je je eigen programma samenstellen en een hele namiddag gratis genieten. Inschrijven is niet nodig.