Lichtervelde vroeger en nu.
Volledig scherm
Lichtervelde vroeger en nu. © Durand Van Colen

Fotoboek ‘Lichtervelde, vroeger was het anders’ wordt voorgesteld in Cultuurhuis De Keizer

LichterveldeHet boek ‘Lichtervelde, vroeger was het anders’, het resultaat van een uit de hand gelopen coronahobby van fotograaf Durand Van Colen, zal op zondag 31 oktober officieel voorgesteld worden in Cultuurhuis De Keizer. Als extraatje organiseert de heemkundige kring aansluitend drie geleide wandelingen gebaseerd op het boek.

 1. Florian (19) sluit strijd van twee jaar tegen kanker af dankzij Make-A-Wish: “Tijd om weer vooruit te kijken”
  Koolskamp

  Florian (19) sluit strijd van twee jaar tegen kanker af dankzij Ma­ke-A-Wish: “Tijd om weer vooruit te kijken”

  Florian Poignie (19) uit Koolskamp heeft er een loodzware strijd van twee jaar tegen lymfeklierkanker op zitten. Dankzij Make-a-wish kon hij dat hoofdstuk zaterdag samen met zijn beste vrienden afsluiten met een avontuurlijke dag in het Adventure Park in Komen, gevolgd door een feestje thuis. “Ik kijk alleen nog maar vooruit nu. Naar de toekomst, niet meer naar het verleden.”
 2. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.