De Folklorefeesten zijn terug van weggeweest. Hierboven een sfeerbeeldje van de optocht uit de oude doos.
Volledig scherm
De Folklorefeesten zijn terug van weggeweest. Hierboven een sfeerbeeldje van de optocht uit de oude doos. © Bieke Cornillie

Folklorefeesten terug van weggeweest

LichterveldeNa twee jaar coronaperikelen pikt het Folklorecomité resoluut de draad weer op. Het thema van de 25ste editie van de Folklorefeesten, die in het eerste weekend van september plaatsvinden, wordt ‘Lichtervelde Klinkt’.

 1. VTI Roeselare scoort bij wedstrijd Wood Skills

  VTI Roeselare scoort bij wedstrijd Wood Skills

  VTI Roeselare is in de prijzen gevallen bij Wood Skills. Dat is een nieuw en innovatief houtproject binnen de Provincie West-Vlaanderen. De leerlingen uit alle West-Vlaamse secundaire houtscholen werden uitgedaagd om een circulair meubel te ontwikkelen van schets en CAD-tekening tot het uiteindelijke eindproduct. Adder onder het gras was dat de productie aan de CNC en de montage niet langer dan anderhalf uur in beslag mocht. De prijsuitreiking vond woensdagavond plaats bij Decospan in Menen en ging gepaard met goed nieuws voor VTI Roeselare. De school langs de Leenstraat viel twee maal in de prijzen. Met hun project ‘Quick Sense’ wonnen leerlingen van het zevende specialisatiejaar hout planning- en constructietechnieken de categorie circulariteit & duurzaamheid en de publieksprijs. Ze ontwierpen en realiseerden zelf connectoren en standaard panelen waarmee iedereen zijn eigen meubels kan creëren.
  Roeselare
 2. Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
  Mijnenergie

  Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecri­sis?

  In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers.