Een oranje fluo balk boven de weg én knipperende LED-lichten moeten de zichtbaarheid van de hoogtebeperking aan de spoorwegtunnel nog verbeteren.
Volledig scherm
Een oranje fluo balk boven de weg én knipperende LED-lichten moeten de zichtbaarheid van de hoogtebeperking aan de spoorwegtunnel nog verbeteren. © LSI

Fluo signalisatiebalk en knipperende ledlichten aan spoorwegtunnel na tientallen aanrijdingen: “Heel duidelijk zichtbaar dus hopelijk minder ongevallen.”

LichterveldeAan de inrit van de spoorwegtunnel in de Kortemarkstraat in Lichtervelde is de ijzeren signalisatiebalk voor de hoogtebeperking teruggeplaatst én in een fel oranje, fluo kleedje gestopt. Daarboven zijn ook knipperende, rode ledlichten geïnstalleerd. Die ingrepen moeten voorkomen dat te hoge voertuigen er voortaan nog langer verrast worden door de hoogtebeperking van 2,30 meter.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.