Met een filterblokkade op de N35 maakten de buurtbewoners dinsdagmorgen duidelijk dat ze geen hoogspanning boven hun hoofden willen
Volledig scherm
Met een filterblokkade op de N35 maakten de buurtbewoners dinsdagmorgen duidelijk dat ze geen hoogspanning boven hun hoofden willen © Joke Couvreur

Filterblokkade tegen hoogspanningslijn langs E403: “Door de nabijheid van de E403 hebben we al een mindere levenskwaliteit en die hoogspanningslijn zal het alleen maar ongezonder maken”

Zo’n 250 buurtbewoners protesteerden dinsdagochtend tegen de komst van een hoogspanningslijn langs die E403. Op de Koolskampstraat (N35) hielden ze aan beide zijden van het op- en afrittencomplex van de E403 een filterblokkade om een duidelijk signaal te geven tegen het hoogspanningsproject en om gehoor te vinden bij het brede publiek en de politiek. “De zone langs de E403 is geen zone om alles te dumpen waar de overheid geen weg meer mee weet”, zegt de buurt.

2 reacties

 • Frederik Lootens

  4 jaar geleden
  1 alternatief, onder de grond(nul straling),maar ja dan gaat electriciteit wat duurder worden.Ik zou opteren voor ondergronds, mijn gezondheidszorg mag best wat kosten.
 • Jos Heelen

  4 jaar geleden
  Iedereen wil groene energie, tot het naast hun deur is. Lachwekkend.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.