Lokale filmmakers hebben nog tot 25 april de tijd om een eigen kortfilm in te sturen
Volledig scherm
Lokale filmmakers hebben nog tot 25 april de tijd om een eigen kortfilm in te sturen © thinkstock

Filmfestival jeugdraad gaat volledig digitaal

lichterveldeDe verkiezing van de Gouden Appels, zoals de awards van het Lichterveldse kortfilmfestival heten, zal digitaal plaatsvinden. De jeugdraad moest het festival van vorig jaar afgelasten door corona, maar dit keer wordt gekozen voor een online editie.

 1. Beweging.net organiseert Rerum Novarum-fietstocht
  Ardooie

  Beweging.net organi­seert Rerum Novarum-fietstocht

  Beweging.net Ardooie, die dit jaar z’n 100ste verjaardag viert, organiseert ter gelegenheid van Rerum Novarum op 13 mei een fietstocht van ongeveer 30 kilometer langs rustige wegen. De tocht loopt over Ardooie, Koolskamp en De Tassche. Onderweg kom je verschillende infoborden tegen die iets meer vertellen over Beweging.net en de Ardooise zusterorganisaties. Voor wie 30 kilometer te ver is, kan de tocht ook ingekort worden. Je kan via een verbindingsweg de route halfweg verlaten en terugkeren naar de startplek, of halverwege inpikken op de lange route. De route is volledig uitgepijld, maar via een QR-code bij de start kun je ook een routebeschrijving of de gps bestanden downloaden. Je kan gratis deelnemen aan de fietstocht van 13 mei tot en met 23 mei. Die start op de parking van ’t Hofland.
 2. Positieve coronatest vergalt heropening terras café ‘t Veilingske: “Verplicht nog langer opgesloten”
  PREMIUM
  Roeselare

  Positieve coronatest vergalt heropening terras café ‘t Veilingske: “Verplicht nog langer opgesloten”

  Hoeveel pech kan je hebben? Na zeven maanden verplichte sluiting kan Ginette Vanderperre het terras van café ’t Veilingske langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare nog niet heropenen. Twee positieve coronatesten in de familie strooien roet in het eten. “Het is verschrikkelijk pijnlijk dat we ondanks alle voorbereidingen toch niet kunnen heropenen”, zegt Ginette.
 1. Mama of papa? Ouders doen confronterend experiment met kinderen
  Play

  Mama of papa? Ouders doen confronte­rend experiment met kinderen

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs