Elly Lapiere blies café Tonneke in Lichtervelde nieuw leven in.
Volledig scherm
Elly Lapiere blies café Tonneke in Lichtervelde nieuw leven in. © Sam Vanacker

Elly blaast café Tonneke nieuw leven in

LichterveldeCafé Tonneke in Lichtervelde is sinds kort weer open. Drie jaar nadat het café in de Neerstraat leeg kwam te staan, blies Elly Lapiere het volkscafé nieuw leven in. Het openingsfeest vond afgelopen weekend plaats.

 1. Delaere Womenswear trekt na 90 jaar weg uit Beitem... en heropent iets verderop in Roeselare: “Een grotere zaak op dezelfde steenweg”
  PREMIUM
  Roeselare

  Delaere Womenswear trekt na 90 jaar weg uit Beitem... en heropent iets verderop in Roeselare: “Een grotere zaak op dezelfde steenweg”

  Delaere Womenswear, sinds 1930 een vaste waarde onder de Beitemse kerktoren, sluit eind januari 2022 de deuren om een week later te heropenen... een paar honderd meter verder op de Meensesteenweg op grondgebied Roeselare. “We kampten al langer met plaatsgebrek, maar de ingrijpende wegenwerken die gepland staan, gaven de doorslag gaven”, zeggen zaakvoerders Marijke Delaere (57), derde generatie ondertussen, en Jan Buyse.
 2. Judo Team International pakt twee maal goud op BK
  Roeselare

  Judo Team Internatio­nal pakt twee maal goud op BK

  Judo Team International Roeselare kwam op het Belgisch judokampioenschap in Herstal aan de start met drie judoka’s. Aanvankelijk zouden er vier judoka aantreden maar na het Vlaams Kampioenschap was Pjotr Debruyne, die vorig jaar het BK won, geblesseerd aan zijn knie en moest hij forfait geven. Toch keerde hoofdtrainer Mikhail Khatchatourian met twee gouden medailles huiswaarts. Ziedullo Rakhimov moest eerder al meermaals tevreden zijn met brons en zilver maar kon nu toch het goud wegkapen in de categorie U21 +100 kg. Ilman Nesirkoyev kroonde zich op zijn beurt al voor de vijfde maal tot Belgisch kampioen. Dit in de categorie U18 -90 kg. Aleksandr Tseboyev raakte geblesseerd aan z’n voet en strandde in de herkansingen.
 1. Bloedvoorraad staat laag: Roeselaars donorcentrum opent uitzonderlijk op 18 december
  Roeselare

  Bloedvoor­raad staat laag: Roeselaars donorcen­trum opent uitzonder­lijk op 18 december

  De bloedvoorraad staat heel laag. Rode Kruis-Vlaanderen heeft daarom dringend bloeddonoren nodig. Iedereen kan hierbij het verschil maken. Om des te meer mensen de kans te geven om levens te redden, opent het Roeselaarse donorcentrum op zaterdag 18 december uitzonderlijk de deuren. Op die manier kan je het kerstshoppen combineren met een goede daad. Let wel, een afspraak maken is noodzakelijk. Dit kan via https://donorportaal.rodekruis.be/.