Vief Lichtervelde en veloclub De Burgersgilde verzamelden voor de eerste keer dit seizoen
aan het monument op de Markt voor een rit van 31 km, met 33 fietsers.
Volledig scherm
Vief Lichtervelde en veloclub De Burgersgilde verzamelden voor de eerste keer dit seizoen aan het monument op de Markt voor een rit van 31 km, met 33 fietsers. © RV

Eerste fietstocht van het seizoen voor Vief en Veloclub De Burgersgilde

LichterveldeVeloclub De Burgersgilde en seniorenvereniging Vief Lichtervelde verzamelden dinsdag voor de eerste keer dit seizoen aan het monument op de Markt voor een fietstocht. 33 fietsers reden mee.

  1. Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen
    Roeselare

    Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen

    Enkele leidingen van het warmtenet van afvalintercommunale Mirom zijn na 35 jaar niet meer in de beste staat. Vervanging is noodzakelijk om de goeie continuïteit en betrouwbaarheid van het warmtenet te behouden. Dit is onder meer het geval ter hoogte van de inrit van de parking van het voormalige H. Hartziekenhuis waar het warmtenet de Westlaan kruist, om zo onder meer Vincenthove en De Spil van schone warmte te voorzien. In augustus worden de broodnodige werken uitgevoerd. Hiervoor wordt de Westlaan vanaf 23 augustus voor anderhalve week onderbroken voor alle verkeer. Ook zal deze warmtenettak hiervoor gedurende enkele dagen buiten dienst gesteld worden. Het resterende warmtenet blijft gewoon in dienst. De voorbereidende werken starten al op 9 augustus. Tijdens de werken zal er een doorgang voor fietsers en voetgangers behouden blijven, voor zover dat mogelijk en veilig is. Er wordt een omleiding voorzien via de Lindenstraat. Van 23 augustus tot 30 augustus zal er in beide richtingen geen doorgang zijn voor gemotoriseerd verkeer. Deze periode wordt tot een absoluut minimum beperkt en kan vervroegd worden als de werken vlotter verlopen dan ingeschat.