Het bestuur van WTC De Pedaleurs uit Lichtervelde. We zien Matthijs Missinne, Wim Vandendriessche, Pol Meire en Jan De Clerck
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van WTC De Pedaleurs uit Lichtervelde. We zien Matthijs Missinne, Wim Vandendriessche, Pol Meire en Jan De Clerck © Sam Vanacker

“Duizend euro korting op energiefactuur als hoofdprijs”: wielertoeristenclub speelt met nieuw dartstornooi in op hoge energieprijzen

LichterveldeDuizend euro korting op je energiefactuur. Het is zomaar even de eerste prijs bij een nieuw dartstornooi. Een idee van wielertoeristenclub De Pedaleurs uit Lichtervelde. “Iedereen is bezig met de hoge energieprijzen. Ook tijdens het fietsen praten we er vaak over.”

 1. Leer alles over voedselbossen in De Zilverlink
  Roeselare

  Leer alles over voedselbos­sen in De Zilverlink

  Vzw Leefmilieu Roeselare wil voedselbossen in de kijker zetten en organiseert daarom samen met Natuurpunt Mandelstreke, vzw TuinHier Roeselare en vzw Meer Bomen in Roeselare op 19 oktober een infoavond. Hiervoor nodigen ze voedselbospromotor Louis De Jaeger uit, die zijn film ‘Foodforest – The documentary’ komt voorstellen. Deze brengt het verhaal van pioniers in ons land en geeft een beeld van hoe een voedselbos eruit ziet en hoe het werkt. De infoavond wordt georganiseerd in De Zilverlink op de Meensesteenweg 412 en iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Deelnemen kost vijf euro, inclusief consumptiebon.
 2. De Boomgaard steunt Rwandese school
  Ardooie

  De Boomgaard steunt Rwandese school

  Vrije basisschool De Boomgaard schonk 2.271 euro aan Ronny en Christine Verbrugghe – Maeseele. Die centen werden door de school de voorbije jaren bijeen gesprokkeld via sobermalen. De centen zullen door Ronny en Christine, die zich al jaren inzetten voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Rwanda, benut worden om een Rwandese school te ondersteunen. Het koppel kon door de coronacrisis enkele jaren niet richting Rwanda reizen, maar vertrekt begin oktober eindelijk opnieuw richting het land dat hen nooit meer los zal laten.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 4. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”