15 leerlingen van BS 't Vlot testten al positief sinds de start van het schooljaar.
Volledig scherm
PREMIUM
15 leerlingen van BS 't Vlot testten al positief sinds de start van het schooljaar. © Sam Vanacker

Drie klassen van ‘t Vlot zitten sinds start schooljaar thuis: “Dat er 59 leerlingen in quarantaine moesten geeft een vertekend beeld”

LichterveldeHet nieuwe schooljaar is nog geen maand geleden gestart, maar honderden Vlaamse leerlingen zitten thuis in quarantaine. Ook in Lichtervelde. Liefst drie klassen, goed voor 59 leerlingen, zaten of zitten nog steeds thuis in quarantaine. Volgens burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V) evolueren de cijfers ondertussen wel in de goede richting.

  1. Koersbus belicht volgend jaar kermiskoersen
    Roeselare

    Koersbus belicht volgend jaar kermiskoer­sen

    De Koersbus, het museum op wielen van KOERS. Museum van de Wielersport, gaat ook volgend jaar opnieuw de hort op. Dit jaar lag de focus van de bus op het WK wielrennen, maar volgend jaar krijgt die een ander thema. “Tegen midden volgend jaar willen we iets uitwerken rond het thema kermiskoersen”, weet Thomas Ameye, conservator van het Roeselaarse museum. “Net zoals dit jaar willen we met de Koersbus eerst graag een lokale ronde maken. We willen graag starten in de woonzorgcentra. Het thema van koermiskoersen past perfect in de reminiscentie-activiteiten die ze zelf al opzetten. Vervolgens willen we graag opnieuw een ronde van België ondernemen en aanwezig zijn op de koersen zelf. Dit zal georganiseerd worden samen met de organisatoren, verzamelaars en heemkundige kringen.”