Een stockbeeld van een harmonie aan het werk. In Lichtervelde is De Burgersgilde in diepe rouw na de plotse dood van een muzikant.
Volledig scherm
Een stockbeeld van een harmonie aan het werk. In Lichtervelde is De Burgersgilde in diepe rouw na de plotse dood van een muzikant. © Dieter Nijs

Drama in Lichtervelde: harmonie moet concert ter ere van de overleden leden annuleren na plotse dood muzikant

Onwezenlijk. Koninklijke Harmonie De Burgersgilde moet noodgedwongen haar solistenconcert van zondagavond, ter ere van alle collega-muzikanten van wie ze in de loop der jaren afscheid moesten nemen, annuleren. Dit door het plots overlijden van een muzikant en tamboer. “Het is niet te vatten”, reageert Stefanie Syoen, ondervoorzitter van De Burgersgilde. 

0 reacties

 1. Krottegem heeft voortaan eigen wijkkrantje
  Roeselare

  Krottegem heeft voortaan eigen wijkkrant­je

  Deze week werd een eerste Krottegemkrantje bedeeld in de wijk over statie. Hiermee wil de stad de Krottegemnaar op de hoogte brengen en houden van de plannen die ze heeft met de wijk.“Er staan heel wat plannen op stapel om van Krottegem een nog betere, groene en gezonde plek om te wonen te maken. In de krant lees je hoe we dat aanpakken”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Een reeds gekende actie is de heraanleg van de Spanjestraat en in het voorjaar start dan, samen met de Buurtmaatschappij, het participatieproject binnen het Krachtgebied Krottegem. Maar ook kleine acties, weetjes en tips krijgen aandacht in de wijkkrant.
 2. 1.300 extra bomen dankzij geboortes en adopties
  Roeselare

  1.300 extra bomen dankzij geboortes en adopties

  Tussen november 2019 en november 2020 werden in Roeselare ruim 650 kindjes geboren of geadopteerd werden. In een gewoon jaar nodigt de stad kersverse ouders uit om een boom te komen planten in een nieuw geboortebos. Door corona kon dit niet, maar de bomen werden wel aangeplant in het Bergmolenbos door de medewerkers van het Agentschap voor Natuur en Bos. “Sinds kort staat er nu ook een mooi bord met de namen van alle kleine spruitjes”, weet Michèle Hostekint (Sp.a en De Vernieuwers), schepen van Natuur en Bos. “Het geboortebord vind je op de hoek van de Bergstraat en Babilliestraat, recht tegenover de boomgaard. Alle ouders van kindjes geboren in die periode kregen van de stad trouwens ook een boombon in de brievenbus. Daarmee kan men symbolisch ook een boom planten in de eigen tuin. Op die manier is elk kindje nog voor het één jaar is al twee bomen rijk.” Meer info over de boombonnen op www.klimaatswitch.be/boombonnen.
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"