De muzikanten van De Zwaan lieten zich horen aan WZC 't Hof.
Volledig scherm
De muzikanten van De Zwaan lieten zich horen aan WZC 't Hof. © CDR

De Zwaan en De Burgersgilde brengen eerbetoon aan coronaslachtoffers

LichterveldeOp twee locaties in Lichtervelde werd zondagochtend een muzikaal eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de coronacrisis. Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan  zorgde voor een moment van troost en hoop aan het woonzorgcentrum, terwijl de harmonie van De Burgersgilde optrad in de pastorietuin.

 1. Hooglede en Maarkedal gaan elkaars toeristische troeven in de kijker zetten: “Meerwaarde voor beide gemeenten”
  Hooglede/Maarkedal

  Hooglede en Maarkedal gaan elkaars toeristi­sche troeven in de kijker zetten: “Meerwaarde voor beide gemeenten”

  De gemeente Hooglede gaat een samenwerkingsverband aan met de gemeente Maarkedal, tussen Ronse en Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen. “Zowel op economisch als toeristisch vlak gaan we elkaars troeven in de kijker zetten”, zegt Hoogleeds schepen van Toerisme Frederik Sap (Allen 8830). Het eerste wapenfeit van de nieuwe binnenlandse partnerschap wordt een bonnenboekje met bonnen van lokale horeca voor Maarkedallers die Hooglede komen bezoeken en vice versa.
 2. Tuinrangers geven straks ecologisch tuinadvies
  Roeselare

  Tuinran­gers geven straks ecologisch tuinadvies

  Roeselare wil vergroenen en daarin spelen de tuinen een belangrijke rol. Gemiddeld beslaan Vlaamse tuinen 9% van de totale oppervlakte en het natuurpotentieel ervan is dan ook gigantisch. Daarom wil de stad inzetten op ecologisch tuinadvies. “We starten dan ook een gloednieuwe vrijwilligerswerking op rond een team van ‘Tuinrangers’”, weet schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “Na een zesdaagse training door de specialisten van Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos ben je klaar voor je eerste tuinsafari. Met behulp van je safarikit toon je aan jong en oud wat er allemaal voor fascinerende ‘wildlife’ leeft in hun tuin. Vervolgens heb je een gezellige babbel en geef je – aan de hand van handige fiches – deskundig advies over wat er misschien nog beter kan.” Zo’n tuinsafari duurt al gauw twee uur. Wie zich wil engageren als Tuinranger heeft dus best wel wat tijd vrij. Verder is het mooi meegenomen als je al een aantal planten- en diersoorten kan herkennen, enige ervaring met tuinieren en veel goesting om bij te leren en het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud hebt. Ook vertrouwdheid met een smartphone en Facebook helpt.