Tijdens het laatste weekend van oktober wordt er flink gegriezeld in Cultuurhuis De Keizer
Volledig scherm
Tijdens het laatste weekend van oktober wordt er flink gegriezeld in Cultuurhuis De Keizer © Podium c/Photo News

Cultuurhuis De Keizer pakt stevig uit tijdens laatste weekend van oktober: première van Red Sandra, horror filmavond en theaterwandeling voor de kinderen

LichterveldeHet laatste weekend van oktober is goed gevuld bij het pas heropende Cultuurhuis De Keizer. Op vrijdag komen regisseur Jan Verheyen en actrice Lien Willaert langs voor de première van Red Sandra, op zaterdag staat een horror filmavond op het programma en op zondag is er een halloween-theaterwandeling voor de kinderen.

 1. Risicopatiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevaccineerden: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”
  Izegem

  Risicopa­tiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevacci­neer­den: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”

  Bert Begein (43), een in Izegem en omstreken bekend gezicht, is sinds hij 34 jaar geleden bij een verkeersongeval betrokken raakte volledig verlamd en moet met beademing door het leven gaan. Omdat het met de coronacijfers opnieuw de verkeerde kant uitgaat, kroop hij in zijn pen en hekelt hij in een open brief mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Hij pleit meteen ook voor een verplichte vaccinatie.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. De Keizer is klaar voor heropening als Cultuurhuis: “Eigen toets aan gegeven, maar met respect voor het verleden”
  Lichtervelde

  De Keizer is klaar voor heropening als Cultuur­huis: “Eigen toets aan gegeven, maar met respect voor het verleden”

  Op vrijdag 1 oktober begint er een nieuw hoofdstuk voor de oudste dorpsbioscoop van ons land. Cinema De Keizer herrijst als een nieuw Lichtervelds Cultuurhuis, met behalve voor film ook plaats voor cultuur in de breedste zin van het woord. “Binnen drie jaar bestaat De Keizer honderd jaar. Het zou fantastisch zijn als we daar nog eens honderd jaar bij kunnen doen.”
 2. Cinema De Keizer wordt Cultuurhuis De Keizer: “Er is geen betere plek voor een nieuw cultuurhuis. Iedereen is hier naar de film geweest als kind”
  Lichtervelde

  Cinema De Keizer wordt Cultuur­huis De Keizer: “Er is geen betere plek voor een nieuw cultuur­huis. Iedereen is hier naar de film geweest als kind”

  Cinema De Keizer in de Neerstraat, met 97 jaar op de teller de oudste dorpsbioscoop van ons land, heropent in oktober als Cultuurhuis De Keizer. Er zullen niet alleen terug elk weekend films getoond worden, de zalen zullen ook voor toneel, muziek en andere culturele evenementen gebruikt worden. De uitbating en de opmaak van de cultuurkalender komen in handen van Podium C.