Jeugdconsulent Arne Crevits maakt de winnende kortfilm bekend.
Volledig scherm
Jeugdconsulent Arne Crevits maakt de winnende kortfilm bekend. © Jeugdraad Lichtervelde

Chirojongens winnen vier Gouden Appels op Lichtervelds filmfestival

LichterveldeDe Chirojongens waren de grote slokop bij de awarduitreiking van het kortfilmfestival van de Jeugdraad. Ze wonnen liefst vier Gouden Appels, waaronder die voor de beste kortfilm.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Zomerbar Bar d’Or dicht tot 9 juli wegens overtreden coronamaatregelen
  PREMIUM
  Hooglede

  Zomerbar Bar d’Or dicht tot 9 juli wegens overtreden coronamaat­re­ge­len

  Zomerbar Bar d’Or, een initiatief van Enrique Espriet (21) van café De Commerce, moet tot en met 9 juli verplicht op de grendel omwille van het overtreden van de coronamaatregelen. Enrique vindt dit te drastisch, terwijl burgemeester Rita Demaré (CD&V) laat weten dat de zomerbar aanvankelijk een sluiting van een maand boven het hoofd hing. “De sluiting van twee weken is een signaal dat de zaakvoerder z’n verantwoordelijkheid moet nemen”, zegt ze.
 1. Werkstraffen voor ultrakatholieken die kunstwerk van gekruisigde koe vandaliseren: “Zinloze beschadigingen uit religieus fundamentalisme”
  PREMIUM
  Borgloon/Aalst/Pittem/Brussel

  Werkstraf­fen voor ultrakatho­lie­ken die kunstwerk van gekruisig­de koe vandalise­ren: “Zinloze beschadi­gin­gen uit religieus fundamenta­lis­me”

  De zes ultrakatholieke vandalen, waaronder een 69-jarige priester uit Aalst, een ex-Vlaams Belang-raadslid en drie broers afkomstig uit Brussel, die het kunstwerk ‘Holy Cow’ van Tom Herck eind 2017 beschadigden, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 40 tot 60 uur. Ze hadden zelf allemaal bekend, maar opschorting van straf gevraagd. “Ik ben tevreden dat ze dat niet gekregen hebben”, reageert kunstenaar Tom.
 2. Mathieu (34) van Lamon Traiteur maakt donderdag taco's voor Rode Duivels: “Maar wel zonder ajuin of look, want die veroorzaken winderigheid”
  PREMIUM
  Roeselare

  Mathieu (34) van Lamon Traiteur maakt donderdag taco's voor Rode Duivels: “Maar wel zonder ajuin of look, want die veroorza­ken winderig­heid”

  Mathieu Vanneste (34) van Lamon Traiteur op de Roeselaarse Grote Markt mag donderdagavond de Rode Duivels culinair in de watten leggen. In hun basecamp in Tubeke zal hij Lukaku en co huisgemaakte taco’s voorschotelen. Bovendien bereidt Mathieu elke dinsdag en woensdag het favoriete pastagerecht van ons nationale elftal dat ook jij kan proeven. “Ik kijk er vooral naar uit om onze Duivels te ontmoeten en ze nog veel succes te wensen tijdens het EK”, aldus een superfiere Mathieu.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.