De Renault kwam ondersteboven in de gracht naast de E403 terecht.
Volledig scherm
De Renault kwam ondersteboven in de gracht naast de E403 terecht. © LSI

Chauffeur gewond na tuimeling in gracht langs E403 in Lichtervelde

Lichtervelde/Wingene/Roeselare/RuddervoordeOp de snelweg E403 tussen Lichtervelde en Torhout is in de nacht van maandag op dinsdag een Roemeense chauffeur zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval.

 1. 4 jaar cel gevraagd voor sjoemelende OCMW-directeur die half miljoen verduisterde: "Het geld spendeerde hij aan prostituees, reisjes en restaurantbezoeken”
  PREMIUM
  Torhout/Ieper

  4 jaar cel gevraagd voor sjoemelen­de OCMW-directeur die half miljoen verduister­de: "Het geld spendeerde hij aan prostitu­ees, reisjes en restaurant­be­zoe­ken”

  Het parket heeft 4 jaar cel, de helft met uitstel, gevorderd voor de sjoemelende directeur van het Sociaal Huis in Torhout. Minstens 15 jaar lang leidde Ieperling Dirk S. (67) volgens procureur Peter Vercauteren een luxeleventje op de kap van armen. Met minstens 485.000 euro verduisterd geld zou hij reisjes hebben gemaakt, op restaurant zijn gegaan of bezoekjes hebben gebracht aan prostituees. “Z’n vrouw maakte hij wijs dat hij een extraatje verdiende buiten z’n job om.”
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. “De laatste getuige wordt deze zomer 105. Het was dus hoog tijd om hun verhaal te boek te stellen”: Jelle (35) werkte meer dan 10 jaar aan boek over ‘Slag bij het Sterrebos’
  PREMIUM
  Roeselare

  “De laatste getuige wordt deze zomer 105. Het was dus hoog tijd om hun verhaal te boek te stellen”: Jelle (35) werkte meer dan 10 jaar aan boek over ‘Slag bij het Sterrebos’

  Door de oorlogsverhalen van z’n grootmoeder raakte Jelle Angillis (35) al op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door een specifieke datum: 27 mei 1940 zijde de dag van de ‘Slag bij het Sterrebos’. Het zette hem er als prille twintiger toe aan om getuigen van toen, zowel militairen als burgers, op te sporen en tal van ander opzoekingswerk te doen. De lockdown van maart 2020 gaf hem duwtje om alle verzamelde info te bundelen in het boek ‘Rumbeke 27 mei 1940’ dat volgende week verschijnt. “Ik had indertijd nooit kunnen denken dat ik met een verhaal van één dag een volledig boek zou kunnen vullen”, aldus Jelle.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.