De Renault kwam ondersteboven in de gracht naast de E403 terecht.
Volledig scherm
De Renault kwam ondersteboven in de gracht naast de E403 terecht. © LSI

Chauffeur gewond na tuimeling in gracht langs E403 in Lichtervelde

Lichtervelde/Wingene/Roeselare/RuddervoordeOp de snelweg E403 tussen Lichtervelde en Torhout is in de nacht van maandag op dinsdag een Roemeense chauffeur zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Gezin zoekt huurwoning na CO-intoxicatie en problemen met dubieuze aannemer: “We hebben stabiliteit nodig tot we naar ons eigen stekje terug kunnen”
  PREMIUM
  Staden/Roeselare/Diksmuide/Beselare

  Gezin zoekt huurwoning na CO-intoxica­tie en problemen met dubieuze aannemer: “We hebben stabili­teit nodig tot we naar ons eigen stekje terug kunnen”

  Na een CO-intoxicatie in hun tijdelijke woning in Roeselare is het gezin van Alex Vainer (40) en Orfelia Verscheure (37) uit Staden op zoek naar een woning die ze het komende jaar kunnen huren. Het is geen makkelijke zoektocht met zes kinderen. “Het lijkt wel of we op ons kroostrijk gezin afgerekend worden, terwijl we gewoon een stabiel, hard werkend Vlaams gezin zijn”, zucht het koppel. De voorbije acht maanden zijn ze al drie keer verhuisd en er zitten vermoedelijk nog enkele verhuizingen aan te komen. En dat allemaal door een dubieuze aannemer.
 1. Sport #VANRSL organiseert cursus zelfverdediging
  Roeselare

  Sport #VANRSL organi­seert cursus zelfverde­di­ging

  Ben je soms onzeker op straat? Wat doe je best als iemand je vastgrijpt of agressief is? Hoe ga je hier het best mee om en wat zijn de valkuilen? Sport #VANRSL biedt op dit alles een antwoord met een cursus zelfverdediging. Die organiseren zij vijf dinsdagavonden na elkaar vanaf 1 maart. Dit in de taekwondozaal van het Stedelijk Sportstadion langs de Spanjestraat en telkens van 18 tot 19 uur. Elke les wordt er een concrete situatie bekeken en de cursus staat zowel open voor mannen als vrouwen vanaf 16 jaar. Wel kan de cursus pas doorgaan bij minstens acht ingeschreven deelnemers. Inschrijven kan via 051/26.24.00, vrijetijd@roeselare.be of https://vanrslshop.roeselare.be. De cursus kost 15 euro, houders van een vrijetijdspas betalen 7,50 euro. Deelnemers dragen best sportieve kledij en brengen een flesje water en een handdoek mee.