Wouter Van Vooren
Volledig scherm
PREMIUM
© Wouter Van Vooren

Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

West-VlaanderenDe West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbereid vice-Belgisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”
  PREMIUM
  Roeselare/Ieper

  Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbe­reid vi­ce-Bel­gisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”

  Gilles Tanghe (26) is de allereerste Belg ooit die officieel geselecteerd is voor het WK sigaar roken in het Kroatische Split. De Ieperling noemt zichzelf een rookie in de discipline maar kroonde zich vorige maand wel tot vice-Belgisch kampioen. Aangezien z’n voorganger afhaakte voor het wereldkampioenschap, krijgt Gilles de kans om begin september onze nationale driekleur te verdedigen door zo lang mogelijk aan zijn sigaar te lurken.
 1. Huwelijksbootje Noël en Maria vaart 60 jaar
  Beveren

  Huwelijks­boot­je Noël en Maria vaart 60 jaar

  Noël Heytens en Maria De Craemer vierden afgelopen weekend de 60e verjaardag van hun huwelijksgeloften. Het diamanten paar woont langs de Heirweg waar ze schepen Bart Wenes (CD&V- ontvingen die de felicitaties namens de stad kwam overbrengen. Noël is afkomstig uit Gits terwijl Maria vroeger in Aarsele woonde. Het koppel kende elkaar al langer toen de vonk oversloeg tijdens een bromfietsenkoers in Aarsele. Het koppel stapte uiteindelijk op 28 juli 1962 in het huwelijksbootje. Noël verdiende de kost als wiskundeleraar in de Broederschool terwijl Maria haar eigen bontatelier uitbaatte. Ze bezegelden hun liefde met drie kinderen, zijn de fiere grootouders van negen kleinkinderen en hebben met Aster ook al één achterkleinkind.
 2. Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbreiding De Waterdam en meer: “Woonzorgcentrum van de toekomst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbrei­ding De Waterdam en meer: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst”

  Het vroegere woonzorgcentrum Ter Dreve in Roeselare, op vandaag gekend als de laagbouw van woonzorgcentrum De Waterdam, wordt dit najaar gesloopt. Motena heeft de intentie om op de site op de hoek van de Drafstraat en de Brugsesteenweg een nieuwbouw te realiseren die niet alleen plaats biedt aan nagelnieuwe kamers voor De Waterdam, maar onder meer ook aan een dagcentrum voor personen met jongdementie en een nieuwe thuis voor Therapeutisch Zorgpunt N.