Juf Daisy en toezichtster Patricia nemen afscheid van BS 't Vlot in Lichtervelde
Volledig scherm
Juf Daisy en toezichtster Patricia nemen afscheid van BS 't Vlot in Lichtervelde © EV

BS ‘t Vlot zwaait juf Daisy en Patricia uit

LichterveldeBij basisschool ‘t Vlot worden twee sterkhouders uitgezwaaid. Zowel Daisy Vyvey, de juf van de 3de kleuterklas, als toezichtster Patricia Marote gaan met pensioen. 

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Titel van ‘grootste bouwmisdrijf van Vlaanderen’ behoort definitief tot het verleden: eigenaar van Flandria Ranch in Torhout breidt zelfs weer uit
  PREMIUM
  Torhout

  Titel van ‘grootste bouwmis­drijf van Vlaanderen’ behoort definitief tot het verleden: eigenaar van Flandria Ranch in Torhout breidt zelfs weer uit

  Het gaat de New Flandria Ranch in Torhout weer voor de wind. De naam als een klok in paardenmiddens werd decennialang als één van de grootste bouwmisdrijven van Vlaanderen beschouwd, maar dat is al lang verleden tijd. Kristof Degrendel (40), die sinds kort helemaal alleen eigenaar is, begon zopas met renoveren. “Dit is gewoon een unieke locatie in Vlaanderen”, beseft hij.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 1. VVVR brengt hulde aan Koning-Soldaat en Helden van de Ijzer
  Roeselare/Nieuwpoort

  VVVR brengt hulde aan Ko­ning-Sol­daat en Helden van de Ijzer

  De Groote Oorlog mag nooit vergeten worden. Voor de 87e keer op rij werd zondag in Nieuwpoort hulde gebracht aan koning Albert I en de duizenden Helden van de Ijzer. Vanuit alle hoeken van het land kwamen mensen bijeen aan de voet van het imposante Koning Albert I monument om zowel de Koning-Soldaat als alle Belgische soldaten die sneuvelden tijdens de Groote Oorlog in eendracht te herdenken. Tijdens de plechtigheid tekende ook een delegatie van de Verbroedering van Vaderlandslievende verenigingen Roeselare present die er bloemen neerlegde.