Varkenskweker Francky Snaet heeft op zijn bedrijf een aanhangwagen staan met het opschrift 'Hier geen hoogspanning'. De aanhangwagen staat naast de E403.
Volledig scherm
Varkenskweker Francky Snaet heeft op zijn bedrijf een aanhangwagen staan met het opschrift 'Hier geen hoogspanning'. De aanhangwagen staat naast de E403. © Sam Vanacker

Boze buurtbewoners protesteren tegen plannen nieuwe hoogspanningslijn: “Het is niet omdat we langs de E403 wonen dat we tweederangsburgers zijn”

Minstens twintig bezorgde burgers die in de omgeving van de E403 wonen, zijn maandag naar de gemeenteraad getrokken om er steun te vragen tegen de plannen voor een nieuwe hoogspanningsleiding door Lichtervelde. Burgemeester Ria Pattyn (CD&V) hield het hoofd koel en verwees naar de infovergadering van 4 juni.

0 reacties

 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. 17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappenclash
  Roeselare

  17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappen­clash

  Blijven bewegen, dat is nu meer dan ooit het motto. Zeventien Gezonde Gemeenten in Midden-West-Vlaanderen -Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke - hebben die boodschap goed begrepen en dagen elkaar in mei uit in een ware stappenclash. Wil je je steentje bijdragen voor jouw gemeente? Registreer je dan op www.10000stappen.be en geef in mei elke dag je gezette stappen door. Logo Midden-West-Vlaanderen, organisator van de regionale stappenclash, schenkt de winnende gemeente de wisselbeker en een pakket signalisatiematerialen of een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van maximum300 euro. Op www.logomiddenwvl.be/stappenclash kun je elke vrijdag de tussenstand volgen.
 3. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen