Van de aangereden Citroën Berlingo bleef niet veel meer over, bij de botsing op de E403 in Lichtervelde
Volledig scherm
Van de aangereden Citroën Berlingo bleef niet veel meer over, bij de botsing op de E403 in Lichtervelde © Hans Verbeke

Bestelwagen knalt op auto op invoegstrook, extra file op E403 in Lichtervelde

Lichtervelde/ZwevegemEen zwaar ongeval heeft donderdagvoormiddag file veroorzaakt op de E403 in Lichtervelde richting Brugge. Er vielen twee gewonden, maar de balans had veel zwaarder kunnen zijn. Een aanhangwagen die was losgeraakt door het ongeval, reed alleen verder en kwam pas honderd meter verder tot stilstand.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.