De brandweerzone Midwest snelde ter plaatse en had het vuur snel onder controle.
Volledig scherm
De brandweerzone Midwest snelde ter plaatse en had het vuur snel onder controle. © LSI

Beperkte schade na nachtelijke brand op terras van flat in Lichtervelde

In de Statiestraat in Lichtervelde is in de nacht van dinsdag op woensdag brand ontstaan aan een berghok op het terras van een appartment. Enkele appartementsbewoners moesten geëvacueerd worden. De schade bleef beperkt.

 1. De coronacijfers in Lichtervelde van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Lichtervel­de van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lichtervelde, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 27. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lichtervelde komt dat getal nu op 302 te liggen. Lichtervelde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Nieuwe vergunningsaanvraag voor winkelcentrum op Creasite: actiecomité Leefbaar Schiervelde verzet zich opnieuw
  Roeselare

  Nieuwe vergun­nings­aan­vraag voor winkelcen­trum op Creasite: actieco­mité Leefbaar Schiervel­de verzet zich opnieuw

  Het Actiecomité Leefbaar Schiervelde trekt opnieuw ten strijde. Ontwikkelaar NV Beco Retail diende een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning om een winkelcomplex op de Creasite te realiseren. Voor het actiecomité het sein om opnieuw werk te maken van een bezwaarschrift en de hand te reiken naar alle andere partijen die zich eerder dit jaar met succes verzetten tegen de plannen. NV Beco wil er onder meer een eerste West-Vlaamse filiaal van Jumbo openen.