Anderhalf jaar na haar dood vond zaterdag in OC De Schouw een afscheidsplechtigheid plaats voor cafébazin Marie-Claire Dheedene.
Volledig scherm
PREMIUM
Anderhalf jaar na haar dood vond zaterdag in OC De Schouw een afscheidsplechtigheid plaats voor cafébazin Marie-Claire Dheedene. © vdi

Bekende cafébazin ‘Claire van den Appel’ krijgt anderhalf jaar na dood alsnog pakkend afscheid: “Mensen verdienen het op een mooie manier van haar afscheid te nemen”

LichterveldeMet muziek van sopraan Astrid Stockman, poëzie van Wim Opbrouck en warme woorden van burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn. Zo nam Lichtervelde zaterdag anderhalf jaar na de dood van Marie-Claire Dheedene afscheid van haar bekendste cafébazin. Goede vriend Johan Vandenberghe beloofde een reeks verrassingen tijdens de plechtigheid en hield meer dan woord.

 1. Veertien extra woningen in Kalverstraat
  Rumbeke

  Veertien extra woningen in Kalver­straat

  Op de verkaveling Baetekruishof, tussen de Koestraat, Oekensestraat, Maria’s Lindestraat en de Babilliebeek, komen er straks nog veertien woningen bij. Hectaar nv voorziet in het verlengde van de Kalverstraat 14 loten voor eenpersoonswoningen en een lot voor een gemeenschappelijke parkeerhaven die benut zal kunnen worden door de bewoners en de bezoekers. De Commissie Ruimte boog zich maandag over de nodige weg- en rioleringswerken. Er moet een nieuwe doodlopende weg in asfalt aangelegd worden met op het einde een keerpunt en een nieuwe riolering voor de afvoer van afvalwater. Hierbij wordt al rekening gehouden met de mogelijke komst van nog twaalf extra woningen. Ook het bufferbekken wordt uitgebreid. Groen-raadslid Bert Wauters toonde zich bezorgd over de verdere uitbreiding van de verkaveling omdat die in de vallei van de Babilliebeek ligt die zij in ere willen houden.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.