De man uit Wingene werd overgebracht naar de campus Torhout van het AZ Delta.
Volledig scherm
De man uit Wingene werd overgebracht naar de campus Torhout van het AZ Delta. © Benny Proot

Auto in de gracht: bestuurder blijft zo goed als ongedeerd

Lichtervelde/Gits/WingeneIn de Bollestraat, op de grens van Gits en Lichtervelde, gleed maandag een auto in de gracht. De bestuurder, een man uit Wingene, kwam met de schrik vrij.

 1. Origineel tafelen: pop-uprestaurant legt je deze zomer culinair in de watten in serres op de Coninckplein
  PREMIUM
  Roeselare

  Origineel tafelen: pop-uprestau­rant legt je deze zomer culinair in de watten in serres op de Coninck­plein

  De origineelste plek in de regio om culinair te genieten? Dat wordt deze zomer het Roeselaarse de Coninckplein. Pop-uprestaurant SERRE strijkt er van 24 juni tot 14 augustus neer met elf serres waar je kunt lunchen of dineren. “We gaan op zoek naar locaties die tot de verbeelding spreken en deze oase van groen, in het centrum van de stad, is de perfecte plek om onze gasten culinair te verwennen”, vindt algemeen manager van SERRE Xavier Englebert.
 2. Streetkarting Roeselare palmt tijdens Pinksterweekend bedrijventerrein Wijnendale in: “Deels op de openbare weg en met snelheden tot 30 kilometer per uur”
  Beveren

  Streetkar­ting Roeselare palmt tijdens Pinkster­week­end bedrijven­ter­rein Wijnendale in: “Deels op de openbare weg en met snelheden tot 30 kilometer per uur”

  Bedrijventerrein Wijnendale in Beveren wordt tijdens het Pinksterweekend twee dagen lang omgevormd tot een racecircuit. Jan Seynaeve en Steve Brown organiseerden er in 2019 voor het eerst een streetkarting en een vervolg kon niet uitblijven. “Indertijd hebben we de dag zelf al beslist dat de tweede editie grootser moest zijn”, aldus het duo. Dit jaar pakken ze dan ook uit met een tweedaags outdoor kartingevent voor zowel ervaren karters als amateurs.
 3. Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaalmarkt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaal­markt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”

  Ondanks een contract tot april 2023 moet de Lokaalmarkt toch vertrekken uit de Sint-Amandskerk. De laatste markt zal begin juli in de kerk georganiseerd worden, maar de organisatoren hopen dat dit niet het einde betekent van hun Roeselaars verhaal. En hoewel het stadsbestuur het contract zelf opgezegd heeft, wil het de versmarkt wel graag in de stad houden. “We helpen de mensen van Lokaal meezoeken naar een nieuwe locatie”, zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V).