JOC De Lichting in Lichtervelde
Volledig scherm
JOC De Lichting in Lichtervelde © Sam Vanacker

Aparte jeugdhuiswerking in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdverenigingen en jongeren

LichterveldeNa het ter ziele gaan van jeugdhuis De Keirse in maart was het even onduidelijk welke richting er uit zou gegaan worden met de jeugdhuiswerking in Lichtervelde. Dat is nu wel duidelijk. Een apart jeugdhuis komt er niet meer en de werking wordt geïntegreerd in het bredere verhaal van JOC De Lichting. De barruimte kan voortaan gehuurd worden. “De ruimte staat open voor verenigingen, organisaties en geëngageerde jongeren, met de jeugd als doelpubliek”, aldus jeugdschepen Bogaert (CD&V).

  1. Siegrid en Lieven brengen voor het eerst de geur van verse frietjes naar het dorpsplein van Egem: “Dorp is erg enthousiast over het Egems Frietuurke”
    Egem

    Siegrid en Lieven brengen voor het eerst de geur van verse frietjes naar het dorpsplein van Egem: “Dorp is erg enthousi­ast over het Egems Frietuurke”

    Egemnaars kunnen straks voor het eerst genieten van verse frietjes uit eigen dorp dankzij Lieven De Boever (47) en Siegrid Cappelle (46). Pas recent kwam het koppel in Egem wonen, maar mede door corona besloot Lieven dat de tijd rijp was om een oude droom te realiseren. Hun ‘Egems Frietuurke’ zal vanaf 30 juni te vinden zijn naast de kerk. “Wanneer ik de knoop precies heb doorgehakt? Toen ik een boete in de bus kreeg omdat ik geflitst was toen ik frieten was gaan halen.”