Charlotte Dierckens (18) met haar debuutroman
Volledig scherm
Charlotte Dierckens (18) met haar debuutroman © RV

Amper 18 en al eerste roman klaar: Lichterveldse begon op haar veertiende aan ‘Alles wat ik ooit wou’

Weinigen zullen het haar nadoen. Charlotte Dierckens uit Lichtervelde is amper 18 jaar, maar dat belette haar niet een boek te schrijven. “Ik heb veel tussen de lessen door geschreven op de middelbare school”, lacht ze.

 1. 23 personeelsleden Ter Linde in quarantaine: “Spijtig dat we zo lang op de testresultaten moesten wachten”
  Gits

  23 personeels­le­den Ter Linde in quarantai­ne: “Spijtig dat we zo lang op de testresul­ta­ten moesten wachten”

  Nadat maandag al bleek dat er in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits tien bewoners besmet waren met het coronavirus, zijn nu ook de resultaten van de testen bij het personeel binnen. Een volle week nadat ze afgenomen werden. In totaal zijn 23 personeelsleden positief. “Dat we zo lang moesten wachten is zuur, want tot vandaag waren er besmette personeelsleden aan de slag zonder dat we dat dus wisten”, zegt schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier (Allen 8830).
 2. Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”
  Ardooie

  Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”

  Na jaren leegstand krijgt het vroegere stationsgebouw van Ardooie een nieuwe invulling. Op vrijdag 30 oktober openen Axelle Georges (25) en Mathias Vackier (29) op de hoek van de Stations- en de Biekorfstraat Groenten en Fruit De Statie. Het koppel kent de branche, want Mathias brengt al jaren groenten en fruit aan de man als marktkramer. Maar corona, en de tijdelijke afgelasting van de wekelijkse markten, deed hen nadenken over een alternatief met de winkel als resultaat.