1. Een innovatieve glaskunstenaar, een jonge dichteres en een vioolbouwer met ambitie: Dit zijn de Cultureel Ambassadeurs 2022-2024
  Roeselare

  Een innovatie­ve glaskunste­naar, een jonge dichteres en een vioolbou­wer met ambitie: Dit zijn de Cultureel Ambassa­deurs 2022-2024

  Stad Roeselare is drie nieuwe Cultureel Ambassadeurs rijker. Joost Caen, een autoriteit op vlak van historisch en hedendaagse glaskunst, krijgt de titel en subsidies voor de realisatie van een glaskunstwerk met zonnecellen. Schrijfster en dichteres Lise Surmont krijgt op haar beurt de titel en subsidies voor de realisatie van een poëziebundel en Vik Vandamme krijgt de titel als jonge viool- en cellobouwer met internationale ambities.
 2. Aanvraag binnen voor Jumbo naast Euroshop: “Goed voor 70 extra jobs”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Aanvraag binnen voor Jumbo naast Euroshop: “Goed voor 70 extra jobs”

  Er deden al een tijdje geruchten de ronde, maar nu is het zeker. De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil graag een filiaal openen langs de Meensesteenweg, op de Euroshopsite. De omgevingsvergunningaanvraag voor de bouw van een gloednieuwe winkel is ingediend en het openbaar onderzoek loopt tot en met 24 december. Als er groen licht volgt, zou de Roeselaarse Jumbo de eerste winkel van de prijzenbreker worden in de regio.
 3. Mulder organiseert Sam’s Memorial Cup ter nagedachtenis aan verongelukte collega Sam (29): “Hij wordt niet vergeten.”
  Roeselare

  Mulder organi­seert Sam’s Memorial Cup ter nagedachte­nis aan verongeluk­te collega Sam (29): “Hij wordt niet vergeten.”

  Ter nagedachtenis van hun verongelukte collega en vrijwillig brandweerman Sam Vandendriessche (29) uit Roeselare, organiseren de werknemers van Mulder Natural Foods uit Beveren volgende week Sam’s Memorial Cup. Zo’n 140 werknemers van de Maselis-bedrijven, Mulder, Borlix of de Roeselaarse brandweer meten zich met elkaar op verschillende toestellen, naar analogie met de populaire De Container Cup van Play 4.
 1. Samen studeren kan op Kerelsplein en in ARhus
  Roeselare

  Samen studeren kan op Kerels­plein en in ARhus

  Roeselaarse studenten die geen passende studie-omgeving hebben, kunnen ook deze winter opnieuw rekenen op de stad die samen met de jeugdraad enkele locaties ter beschikking stelt. Van 23 december tot en met 5 februari kunnen studenten terecht op het Kerelsplein langs de Acaciastraat. Dit van maandag tot en met zondag van 8 tot 19 uur. Op 34 en 31 december is de zaal beschikbaar van 8 tot 15 uur en op 1 januari blijft ze dicht. Ook ARhus zet opnieuw de deuren open voor blokkende studenten. Dit van 23 december tot en met 27 januari, telkens op weekdagen van 8 tot 19 uur., op zaterdag van tot 17 uur en op zondag van 10 tot 13 uur. Op 24 december en 31 december gelden andere openingsuren: van 8 tot 13 uur. Op 25 december en 1 januari is ARhus dicht. Een plek reserveren is een must. Dit kan vanaf woensdag 14 december om 12.30 uur via https://vanrslshop.roeselare.be/Activities/Overview.
 2. Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand
  Roeselare

  Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand

  De sloop van het Zuidpand in de Zuidstraat gaat verder en dat heeft volgende week opnieuw een stevige impact op het verkeer. Vanaf maandag 12 december tot en met vrijdag 16 december wordt de Zuidstraat uit veiligheidsoverwegingen iedere dag vanaf 8.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer tussen de Patersstraat en Iepersestraat. ’s Avonds na de werkuren wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting de Grote Markt zal een omleiding moeten volgen via de Iepersestraat, de Sint-Michielsstraat en het Sint-Michielsplein.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Roeselaars Kamerkoor steunt armoedeproject De Kerit met kerstconcert
  Roeselare

  Roeselaars Kamerkoor steunt armoedepro­ject De Kerit met kerstcon­cert

  Het Roeselaars Kamerkoor onder leiding van Kevin Hendrickx palmtop maandag 26 december de SintMichielskerk. In samenwerking met de Coalitie van mensen van goede wil brengen ze er een kerstconcert ten voordele van het decanale armoedeproject De Kerit die volledig werkt dankzij giften en benefietevenementen. Om 16 uur brengt het koor er samen met sopraan Hilde Coppé, bariton Kris Belligh en een barokensemble muziek van Bacht, Buxtehude, Schütz, Telemaan en Praetorius. Dit alles onder de noemer ‘Das Neugeborne Kindelein’. Tickets voor het concert (inclusief receptie) kosten 22 euro in voorverkoop, 24 euro aan de deur en zijn te verkrijgen via info@roeselaarskamerkoor.be. Houders van een vrijetijdspas betalen trouwens de helft van de prijs.
 1. Jong geleerd is oud gedaan: Verpleegopleiding Ic Dien op bezoek in SBS De Octopus
  Roeselare

  Jong geleerd is oud gedaan: Verpleegop­lei­ding Ic Dien op bezoek in SBS De Octopus

  De leerlingen van het eerste leerjaar van Stedelijke Basisschool (SBS) De Octopus kregen deze week bezoek van enkele medewerkers van verpleegopleiding Ic Dien. Dit naar aanleiding van het maandthema in de klas: het menselijk lichaam. Verpleegkundigen leerden de leerlingen de basis van reanimatie, hoe ze een echt prikje plaatsen, konden ze elkaars hart beluisteren en - als ze dit durfden- konden ze een echt (varkens)hart bekijken of zelfs voelen. “Het enthousiasme bij de kinderen bleek supergroot en hun interesse in het lichaam fijn om te zien. Misschien zien we hen later nog wel terug als studenten in onze school. Opvolging verzekerd!”, lacht verpleegkundedocent Angelique Staelens die het moment in goede banen leidde.
 2. Animal Rights komt met undercoverbeelden in kalkoenstallen: “Dit is het ‘normaal’ van de commerciële kalkoenhouderij”
  Hooglede/Heuvelland/Wortegem-Petegem

  Animal Rights komt met undercover­beel­den in kalkoen­stal­len: “Dit is het ‘normaal’ van de commer­ciële kalkoenhou­de­rij”

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die in de voorbije jaren al meermaals dergelijke beelden publiceerde, heeft in drie kalkoenstallen in Heuvelland, Hooglede en Wortegem-Petegem beelden gemaakt van zieke, dode en creperende kalkoenen. Volgens een kalkoenkweker uit de regio zijn de beelden in het ziektehok gemaakt, waar de zieke dieren apart zitten van de rest. “Dat levert een vertekend beeld op.”
 3. BINNENKIJKER. Residentie Hardoy, duurste woonzorgcentrum van de regio, breidt uit met 22 kamers: “We wilden de sfeer van een hotel creëren”
  PREMIUM
  Ardooie

  BINNENKIJ­KER. Residentie Hardoy, duurste woonzorg­cen­trum van de regio, breidt uit met 22 kamers: “We wilden de sfeer van een hotel creëren”

  Het Ardooise woonzorgcentrum Residentie Hardoy neemt volgende week 22 nieuwe kamers in gebruik. Die zijn bedoeld voor personen met dementie en/of verhoogde kwetsbaarheid. Voor de realisatie van de bijkomende kamers, die het totaal aantal bedden in het WZC op 82 brengt, werden 11 assistentieflats volledig verbouwd. De nieuwe kamers en leefruimtes ademen luxe en het prijskaartje is dan ook navenant: 94 euro per dag. “Niet alleen het kader is heel stijlvol, ook de lat voor de service ligt hier heel hoog”, aldus directeur Barbara De Poorter.
 1. Plaatselijk eenrichtingsverkeer in Biezenstraat door nutwerken
  Roeselare

  Plaatse­lijk eenrich­tings­ver­keer in Biezen­straat door nutwerken

  In de Biezenstraat zijn er nutsmaatschappijen aan het werk en dat heeft de rest van deze week impact op het verkeer. Op drie plaatsen moet er een oversteek gemaakt worden met kabels en leidingen waarbij de rijweg gekruist moet worden. Hierdoor geldt er vanaf vandaag, woensdag 7 december, tot en met vrijdag 9 december plaatselijk eenrichtingsverkeer in de richting van de Honzebroekstraat. Ter hoogte van de eerste twee oversteken is er een kort omleiding via de Torteldreef, de Diswegel en de Reigerstraat. Aan de derde oversteek die gerealiseerd wordt, moet je een blokje om via de Fazanten- , Kwartel en Torteldreef.
 2. Heemkundige Kring heeft 18de jaarboek klaar
  Ardooie

  Heemkundi­ge Kring heeft 18de jaarboek klaar

  De Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft de 18e editie van hun jaarboek klaar. Dat staat traditioneel bomvol artikels over gebeurtenissen die zich in het nabije of verre verleden in Ardooie en Koolskamp afspeelden. Dit jaar ontdek je erin onder meer alles over de vroegere bewoners van de gemeentelijke bibliotheek, de Koolskampse begijnen, de stevenisten van Ardooie en Koolskamp en 100 jaar KAV in Ardooie. Het jaarboek kost 12 euro en kan je aankopen in het gemeentehuis, bij de dienst Bevolking. Ook kan je dit bedrag storten op het rekeningnr. BE55 7380 1497 9044 van de Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp met vermelding ‘Jaarboek 2022'. Het jaarboek wordt dan toegestuurd. Meer, ook over eerdere nog te verkrijgen jaarboeken, op https://www.heemkringarko.be.
 3. Melanie bouwt haar cateringzaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrunches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Melanie bouwt haar catering­zaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrun­ches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”

  Melanie Vanstaen (40) vormt in het voorjaar van 2023 haar cateringbedrijf om tot Eethuis Camillus. Dat zal onderdak vinden langs de Poststraat, in een huis dat dateert uit 1900. De verbouwingswerken zijn er volop aan de gang. Met Eethuis Camillus wil Melanie straks focussen op lunches, desserts en koffie of thee en taart. “Huisbereid, lokaal, veel groenten en kleurrijk worden de codewoorden van wat hier straks op tafel komt”, aldus Melanie.