Zwemmen in provinciaal domein? Reserveren verplicht
Volledig scherm
Zwemmen in provinciaal domein? Reserveren verplicht © Vertommen

Zwemmen in het Provinciedomein ook post-corona
enkel met reservatie

LeuvenNa een geslaagde periode proefdraaien tijdens de coronapandemie blijft het reservatiesysteem voor het openluchtzwembad in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo ook dit zwemseizoen behouden. Dat bevestigt Ann Schevenels (Open Vld), gedeputeerde voor provinciedomeinen. 

0 reacties

 1. Safe ‘n Sound gebruikt nachtclub als leslokaal voor workshop grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven: “De uitgaansscene in Leuven is verantwoordelijker.”
  Leuven

  Safe ‘n Sound gebruikt nachtclub als leslokaal voor workshop grensover­schrij­dend gedrag in het uitgaansle­ven: “De uitgaans­sce­ne in Leuven is verantwoor­de­lij­ker.”

  Waar pompende beats en flitslichten het uitzicht van nachtclub Rumba op een doordeweekse nacht bepalen, is de ruimte tijdens de dag sereen en kalm. Het ideale leslokaal, vond Jolien Noppe (33), veldwerker bij Safe ‘n Sound. Zij gebruikte het clublokaal voor een sessie over grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Nieuwe ondergrondse fietsenstalling aan Leuvens station is open: “In totaal 10.000 plaatsen aan één van de drukste stations van Vlaanderen”
  PREMIUM
  Leuven

  Nieuwe ondergrond­se fietsen­stal­ling aan Leuvens station is open: “In totaal 10.000 plaatsen aan één van de drukste stations van Vlaanderen”

  Dat Leuven nood heeft aan extra fietsenstallingen is al vele jaren hoog. De voorbije jaren moest de Leuvense politie bijvoorbeeld geregeld overgaan tot zogenaamde veegacties om fout geparkeerde tweewielers te verwijderen van het Martelarenplein. Dat euvel zou vanaf nu van de baan moeten zijn want NMBS opende een nieuwe ondergrondse fietsenstalling aan het station. “Deze fietsenstalling is één van de grootste van het land”, merkt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) op.
 1. Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”
  Basketbal BNXT League

  Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”

  Leuven Bears begint zaterdag aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. Aan de vooravond van het nieuwe kampioenschap is er bij nogal wat clubs ongerustheid. Corona is nog altijd niet helemaal uit de wereld en de dalende koopkracht kan voor slinkende inkomsten zorgen. In Leuven is dat niet anders, al kijkt men met opgeheven vooruit.
 2. Grootste huisartsenwachtpost van Vlaanderen opent in Heilig Hartziekenhuis: “Oude locatie was al jaren te klein.”
  Leuven
  1

  Grootste huisartsen­wacht­post van Vlaanderen opent in Heilig Hartzieken­huis: “Oude locatie was al jaren te klein.”

  Vanaf 7 oktober kunnen alle inwoners van Oost-Brabant voor eerste hulp bij medische ongemakken terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost in het regionale Heilig Hartziekenhuis in het centrum van de stad. Een kleine 400 huisartsen zullen er de wachtpost, vlak naast de dienst spoedgevallen, bemannen: meteen dan ook de grootste wachtpost van Vlaanderen.