Volgens de rechters was er geen toezichter op het moment dat de jonge duiker in problemen geraakte.
Volledig scherm
Volgens de rechters was er geen toezichter op het moment dat de jonge duiker in problemen geraakte. © Vertommen

Zwembad schuldig aan dood van Julien (18): onvoldoende redders hielden toezicht op moment van drama

Zwembad Sportoase is toch schuldig aan ‘onopzettelijke doodslag’ op de 18-jarige Julien Dumoulin. De jongeman stierf in 2011 tijdens duikoefeningen in het Leuvense zwembad. Er waren onvoldoende redders die toezicht hielden op de zwemmers, concludeert het Antwerpse hof van Beroep. Sportoase was eerder vrijgesproken maar het Hof van Cassatie vernietigde die uitspraak. 

 1. De Wasstraat voert juridische strijd tegen coronamaatregelen die hen het zwijgen oplegden: “Sluiten terwijl we geen contactberoep zijn. Het blijft wrang aanvoelen”
  PREMIUM

  De Wasstraat voert juridische strijd tegen coronamaat­re­ge­len die hen het zwijgen oplegden: “Sluiten terwijl we geen contactbe­roep zijn. Het blijft wrang aanvoelen”

  Carwash De Wasstraat langs de Brusselsesteenweg in Herent voert een juridische strijd in de rechtbank tegen de coronamaatregelen die hen in het verleden werden opgelegd. In kortgeding trokken ze alvast aan het kortste eind. “Sluiten terwijl we geen contactberoep zijn. Het blijft wrang aanvoelen”, zegt zaakvoerder Stijn Scheys.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer