In Leuven werd een 21-jarige in 2012 op zijn fiets gegrepen door een auto. Hij overleefde de aanrijding niet. Op dezelfde plaats kwam ook een 45-jarige vrouw om het leven bij een ongeval.
Volledig scherm
In Leuven werd een 21-jarige in 2012 op zijn fiets gegrepen door een auto. Hij overleefde de aanrijding niet. Op dezelfde plaats kwam ook een 45-jarige vrouw om het leven bij een ongeval. © Vertommen

Zwarte verkeerspunten gedaald met 25% in Vlaams-Brabant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er één te veel”

Leuven/Aarschot/DiestOndanks te stijgende curve in Vlaanderen daalde het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaams-Brabant met 25% op vier jaar tijd. Geen slecht resultaat als je weet dat er in 2018 nog 31 zwarte punten waren in onze provincie. Ondertussen staat de teller op 23 gevaarlijke verkeerspunten waarvan er 8 in Oost-Brabant liggen. 

0 reacties

  1. Buurtbewoners J.P. Minckelersstraat voeren actie tegen verkeersdrukte: “Een drukke buslijn kunnen we er écht niet bijnemen”
    PREMIUM
    Leuven

    Buurtbewo­ners J.P. Minckelers­straat voeren actie tegen verkeers­druk­te: “Een drukke buslijn kunnen we er écht niet bijnemen”

    Zaterdag trokken de bewoners van de J.P. Minckelersstraattrokken met twee zelfgemaakte bussen de straat op om hun ongenoegen te laten blijken over de plannen van stad Leuven. Het circulatieplan en het grote vernieuwingsproject van het achterliggende Vaartkomgebied zorgen voor een pak meer gemotoriseerd verkeer in de straat. Een nieuwe buslijn op de planning is de druppel die de emmer doet overlopen. “Het gemeentebestuur is ons vergeten”, vertelt Herbert Lust (50)