Zware uitslaande brand op Geldenaaksebaan legt architectenbureau in de as: “Plots viel het internet, het licht en de televisie uit. En dan kwam de buurvrouw zeggen dat ons dak in lichterlaaie stond”

LeuvenOp de Geldenaaksebaan in Leuven is woensdagavond omstreeks 19.30 uur een zware brand uitgebroken in een woning en architectenbureau. De bewoners konden tijdig het pand verlaten en de brandweer kwam massaal ter plaatse. “Het vuur heeft zich waarschijnlijk snel kunnen verspreiden op zolder”, vertelt bewoner en architect Christophe.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”
 1. Leuvense politie ziet inbraakcijfers weer stijgen na corona, ook cybercriminaliteit blijft in opmars: “Er komt een gespecialiseerd team met inspecteurs”

  Leuvense politie ziet inbraakcij­fers weer stijgen na corona, ook cybercrimi­na­li­teit blijft in opmars: “Er komt een gespeciali­seerd team met inspec­teurs”

  De politie van Leuven heeft de overlast- en criminaliteitscijfers van 2022 bekendgemaakt. De inbraakcijfers komen opnieuw op het niveau van voor corona, cybercriminaliteit blijft in opmars en het aantal fietsendiefstallen stijgt weer. De politie geeft ook wat straffe cijfers in verband met drugs mee. “In totaal werden meer dan 6.000 cannabisplanten uit de woningen gehaald en vernietigd, evenals 25 kilogram cannabis die klaar lag voor verkoop”, vertelt politiewoordvoerder Marc Vranckx.
  Leuven