Illustratie bewoner in woonzorgcentra
Volledig scherm
Illustratie bewoner in woonzorgcentra © Photo News

Zorg Leuven gaat samenwerken met CAW Oost-Brabant voor psychosociale ondersteuning van rusthuisbewoners

LeuvenAfstand houden, geen bezoek ontvangen, om de haverklap afscheid nemen van andere bewoners: de coronacrisis is mentaal erg zwaar voor heel wat rusthuisbewoners. Zo ondervond onze reporter tijdens een reportage op de Covid-19-afdeling van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo. Daarom gaat Zorg Leuven nu samenwerken met CAW Oost-Brabant om nog meer in te zetten op de psychosociale ondersteuning van rusthuisbewoners.

 1. ‘Schrik van Geetbets’ tekent cassatieberoep aan tegen loodzware veroordeling: “Hij heeft zijn leven terug op de rails”
  PREMIUM
  GEETBETS

  ‘Schrik van Geetbets’ tekent cassatiebe­roep aan tegen loodzware veroorde­ling: “Hij heeft zijn leven terug op de rails”

  De ‘schrik van Geetbets’ geeft zich niet zomaar gewonnen na zijn veroordeling in beroep. De rechter nam hem zijn rijbewijs en VW Golf af en stuurt de twintiger voor zeven jaar naar de gevangenis na wegpiraterij die acht jaar duurde. De enige optie die nog restte: naar het hof van Cassatie trekken. “De rechtbank heeft niet met alle bijgebrachte stukken rekening gehouden”, verduidelijkt zijn advocaat.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.